Helena van het Goorhof verkocht aan Chinese amazone

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48580
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Helena van het Goorhof verkocht aan Chinese amazone

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-22 20:22

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


Het internationale Grand Prix-paard en Young Riders-leermeester Helena van het Goorhof is verkocht aan de in Nederland gevestigde Chinese dressuuramazone Rayona Dai.

Helena van het Goorhof is een vijftienjarige Belgisch warmbloedmerrie, met Gribaldi als vader en Bmarone van het Goorhof (Camus x Coriolan) als moeder.

Belgisch begin
Helena is gefokt door de Belgische eventingruiter Willy Sneyers in Retie, België. Ze is een volle zus van Calypso van het Goorhof, een Belgisch internationaal Grand Prix paard dat van 2011 tot 2013 werd gereden door Ronny Coenraerds. De vos is verkocht aan de Zwitserse internationale Junioren-amazone Lia Garzoni.

In 2011 maakte de toen vierjarige Helena haar wedstrijddebuut in België in het jonge paarden-circuit. Ze werd geselecteerd als één van de twee paarden voor een BWP-dressuurdemonstratie op het CDI-W Mechelen. Kort daarna werd ze verkocht aan Chris Oetzman.


Theo Hanzon
In 2013 ging Helena van het Goorhof in training bij Theo Hanzon, op zesjarige leeftijd.

De combinatie werd Nederlands Indoorkampioen op ZZ-Zwaar-niveau en Nederlands Kampioen Lichte Tour in 2015. Ze namen in hun carrière deel aan twee internationale wedstrijden: het CDI Arnheim in 2015, waar ze 10e werden in de Prix St Georges en de Intermediaire I wonnen met 68,684%. Anderhalf jaar later namen ze deel aan de Wereldbekerkwalificatie in Mechelen, in december 2016, waar ze 70,380% scoorden in de Grote Prijs en 72,800% in de Kür. Mechelen was hun tweede, en laatste internationale wedstrijd.

Vanaf dat moment reed Hanzon haar alleen nationaal. In 2019 wonnen ze brons op de Nederlandse Indoorkampioenschappen, en werden ze 9e op het NK Grand Prix in de zomer.

Geertje Hoogendoorn
In januari 2021 nam Hanzons leerlinge, Young Rider Geertje Hoogendoorn, de teugels over.

Geertje en Helena namen deel aan twee internationale wedstrijden: CDI Exloo in mei 2021, en CDI Grote-Brogel in juli 2021, waar ze de teamproef wonnen met 66,882%, maar werden uitgeschakeld in het individueel klassement.

Rayona Dai
De 23-jarige Chinese amazone Ruiqi Rayona Dai heeft Helena van het Goorhof gekocht als troef voor de Asian Games van 2022.

Dai is gevestigd in Amsterdam, en krijgt les van onder andere Adelinde Cornelissen.

Rayona, vertelt Eurodressage dat ze heeft gekozen voor de achternaam "Dan", om verwarring te voorkomen over de uitspraak van Dai. Ze heeft een brede interesse in de paardensport, houdt ook van springen en ze rijdt ook eventing. Gevestigd in Nederland, richt zij zich op paardenverkoop naar Azië. Twee jaar geleden kocht ze het internationale Grand Prix-paard, palomino Artist (voorheen uitgebracht door Vicky Thompson-Winfield), en ze verkocht hem door naar Singapore.

Rayona moet haar internationale CDI-debuut nog maken.


Afbeelding

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Getup

Berichten: 8333
Geregistreerd: 27-01-07

Re: Helena van het Goorhof verkocht aan Chinese amazone

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-22 09:28

Wacht ..ze wil deelnemen aan de Asian Games 2022, maar is nog nooit internationaal gestart...?
Kan elke asiaat gewoon meerijden met de Asian Games ?

tjakka123

Berichten: 484
Geregistreerd: 21-11-20

Re: Helena van het Goorhof verkocht aan Chinese amazone

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-22 14:31

Het is een PSG proef en je kunt je inderdaad 'gewoon' aanmelden. Je moet wel aan bepaalde kwalificaties voldoen, maar het is niet zo bijster spannend. :)Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antonius, Coline28, Finesse, Karintich, SemrushBot, shaddy82 en 21 bezoekers