NK Dressuur: gouden Hermès klasse apart

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26568
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

NK Dressuur: gouden Hermès klasse apart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-22 20:02

KWPN.nl
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere en Hermès wonnen vandaag het NK Dressuur in Ermelo.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


En dat was het NK Dressuur 2022, Ermelo huldigde zojuist haar laatste kampioen. En wat voor eentje! Dinja van Liere en de KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game) toonde met veel macht simpelweg een klasse apart te zijn in de Grand Prix.

Wow, wat een proef van Dinja van Liere en Hermès (Easy Game uit Bukkie keur EPTM-dr pref prest v.Flemmingh, fokker G. Gijsbers). Ze kwamen als laatste aan start en trakteerde de volle tribunes zo op een fantastisch dessert. De jury kon het spektakelstuk ook waarderen en zette de combinatie met ruim 83% dik bovenaan. Dit bracht het totaal over de twee onderdelen op ruim 161; maar liefst tien punten verschil ten opzichte van Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss (v.Rubiquil) op zilver en Marieke van der Putten die het brons binnenhengelde met Tørveslettens Titanium RS2 (v.Totilas). Dinja van Liere stak dus met kop en schouders boven haar concurrentie uit en toonde zich trots op haar hengst: “Hermès was vandaag meteen relaxed. Hij kan zich super focussen en ik ben blij dat dat vandaag lukte. Hermès blinkt natuurlijk uit in de piaffe en passage, eigenlijk zijn dat voor mij de makkelijkste onderdelen in de proef,” lacht Dinja.

Fleau de Baian net naast podium
Adelinde Cornelissen viel met Fleau de Baian (Jazz uit Fidora ster pref prest v.Ulft, gefokt door familie Beyer) net naast het podium. De voshengst is een echte blikvanger in de ring en verdiende vandaag 75,955% voor zijn kür. Nipt daarachter volgde Marlies van Baalen met haar Olympische Go Legend (Totilas uit Litchy elite PROK sport-dr prest pref v.Ferro, fokker Stal Wittenberg) op de vijfde positie.

Desperado N.O.P. niet aan start
Het zou vandaag de strijd worden tussen de twee KWPN-hengsten Hèrmes en Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita elite D-OC pref prest v.Havidoff, gefokt door familie Andeweg). Het mocht echter niet zo zijn, want Emmelie Scholtens kon niet van start aangezien de hengst met een dik been in de stal stond. Ongetwijfeld een grote teleurstelling voor de amazone; niet alleen omdat een medaille vrijwel een zekerheid leek, maar ook omdat het inmiddels te laat was voor Scholtens om te wisselen en haar andere troef te zadelen. Indian Rock (v.Apache), met wie ze de kleine finale won vanmorgen, had namelijk na de derde positie gisteren ook uitstekend papieren voor het kampioenschap. Bondscoach Alex van Silfhout: “Het is een ongelooflijk ongelukkige samenloop van omstandigheden voor Emmelie, want ze reed gisteren haar beste proef ooit met Desperado N.O.P.”

Uitslag Kür Finale

Uitslag Zware Tour Kampioenschap

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Binau, Deniseee96, hagelslag, Karintich, koenlover, Kousen, laran, Mariett en 16 bezoekers