Amerikanen slaan in tijdens 22e Youhorse.auction

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26215
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Amerikanen slaan in tijdens 22e Youhorse.auction

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-22 16:52

Persbericht
Algemeen

Afbeelding
N Dominantje, de veilingtopper, bracht € 66.000 op.
Foto: Digishots


Amerikanen hebben negen paarden vastgelegd in de 22e Youhorse.auction op dinsdag 3 mei. Geen verrassing, aangezien er meerder hunter- en equitation talenten in de collectie zaten, maar ook de springpaarden wisten hen te charmeren. Al vroeg in de veiling werd 66.000 euro geboden voor de vierjarige, geweldig springende N Dominantje (Dominator Z x Calvados) en daar ging niemand meer overheen.

Er werd vanuit alle uithoeken van de wereld geboden en er waren opnieuw zeer veel verkopen. Spanje, Italië en Nederland staan met vier aankopen op de tweede plaats, gevolgd door Denemarken en Engeland met elk drie aankopen.

“We kunnen alleen maar tevreden zijn. Over de hoeveelheid mensen die een bod uitbrachten, maar ook over de inzenders die marktconforme prijzen in hun hoofd hadden. Er waren ook gerenommeerde handelaren bij die hun kans schoon zagen en kwamen shoppen. We hebben fancy prijzen en heel realistische, waardoor deze veiling voor iedereen heel interessant is”, vertelt Mario Everse, samen met Alan Waldman de organisator.

De prijzen liepen uiteen van 6.500 tot 66.000 euro. Vijftien paarden brachten 22.000 euro en meer op. Daaronder de vierjarige, naar Amerika verkochte Cadiz du Miramar (Chacoon Blue x Heartbreaker) voor 38.000 euro. Voor 36.000 euro werden de vijfjarige Flash Pleasure de Septon (For Pleasure) en de zevenjarige Glencou van ’t Roosakker (Gemini CL xx) afgeslagen. De zevenjarige Kaerobic (Ganzelot) bracht 33.500 euro op, De vijfjarige Midair (In Between x Lux) kwam op 32.000 euro uit.

De 23e Youhorse.auction met jonge en gereden paarden is van 4 tot en met 7 juni. De aanmelding voor paarden is weer geopend. De selectie- en videodagen staan gepland op 16 en 18 mei op Stal Everse in Waddinxveen.

Afbeelding
Cadiz, dit paard werd voor € 38.000 verkocht.
Foto: Digishots

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ClaudeBot, mooney, quni en 13 bezoekers