EHV-2 verdacht: geen Nations Cup voor Henrik von Eckermann

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102283
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

EHV-2 verdacht: geen Nations Cup voor Henrik von Eckermann

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-22 08:40

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Henrik von Eckermann met Hollywood V tijdens de Dutch Masters 2022.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Een onaangename verrassing voor Henrik von Eckermann en Evelina Tovek in La Baule. Zoals het Zweedse hippische tijdschrift "Ridsport" nu meldt, werden vier paarden van de Zweedse ploeg ter plaatse van de wedstrijd uitgesloten en staan zij in quarantaine. Dit gebeurde nadat een van de paarden symptomen van EHV-2 vertoonde. Het zijn de paarden van Henrik von Eckermann en Evelina Tovek die uit de competitie zijn getrokken.

Na aankomst op woensdag kreeg een van de vier paarden koorts en bleek later mogelijk besmet te zijn met EVH-2, een ongebruikelijke variant van het herpesvirus. Dat schrijft de Zweedse hippische federatie SvRF op haar website. EHV-2 is een variant van het herpesvirus die normaal slechts geringe symptomen veroorzaakt, vertelt dierenarts Rasmus Westgren van het nationale team aan SvRF. Gezien de bestaande regels voor infectiepreventie, zijn dit paard en de andere drie nu geïsoleerd.

EHV-2 is niet zo besmettelijk als EHV-1 en EHV-4 en veroorzaakt niet dezelfde symptomen. "Ik maak me helemaal geen zorgen over hun toekomst, maar ze mogen hier niet meedoen," zegt Rasmus Westgren. Het paard dat woensdag koorts had, was donderdag koortsvrij en de andere drie paarden vertoonden geen symptomen. Het plan is nu dat de vier paarden tot nader order in de quarantainestallen blijven en dan in het weekend aan hun reis naar huis beginnen. Het Zweedse team in de landenwedstrijd op vrijdag bestaat nu uit Petronella Andersson, Angelie von Essen en Wilma Hellström.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Bytespider, Ellen_ov, IASCrawler, Kousen, Nieuwsredactie, Phonix, Vagabondo, Zidore en 14 bezoekers