Friese tuigpaarden in de startblokken voor CH Lunteren

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13986
Geregistreerd: 20-04-16

Friese tuigpaarden in de startblokken voor CH Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-22 19:34

Phryso
Sport

Afbeelding
Ulbe 506. Foto: Aniek Molenaar Fotografie.


Na twee jaar afwezigheid kan het Concours Hippique in Lunteren eindelijk weer doorgaan. Op zaterdag 7 mei a.s. kan het publiek weer genieten van een tuigpaardenconcours met louter Friese paarden aan de start. De programmering bevat rubrieken voor zowel de nationale rijders, alsmede de regionale rijders. Er kan dan ook genoten worden van al het goede wat de Friese tuigpaarden op dit moment te bieden hebben.

Nieuwe opvolger
Eén van de meest spraakmakende rubrieken zal ongetwijfeld de rubriek ‘Dekhengsten voor de concourswagen’ zijn. Een geheel open strijd lijkt het te gaan worden tussen Wardy 509, Rommert 498, Ulbe 506, Wolter 513, Wibout 511 en Bartele 472. In 2010 was Maurus 441 de eerste winnaar en hij werd dat daarna nog driemaal. Daarna pakte Wylster 463 tweemaal de beker, en vervolgens bleek Eise 489 viermaal onverslaanbaar. Aanstaande zaterdag weten wij wie de nieuwe opvolger in deze bijzondere rubriek gaat worden!

Eerste nieuwelingenrubriek
CH Lunteren is ook de start van de KFPS-Nieuwelingencompetitie. Dit jaar staat de rubriek open voor Friese paarden van vier tot en met zeven jaar, die nog geen winstpunten in het enkelspan in de tuigsport hebben behaald. Ook deze rubriek zal een geheel open strijd gaan opleveren waarin rijders hun uiterste best zullen gaan doen zoveel mogelijk competitiepunten te verzamelen.

Veel animo
Tussen de tuigrubrieken door kunnen vele combinatie ‘Bestgaand rijpaard’ worden bekeken. Deze rubriek is al enige jaren een succesnummer op het concours. Elk jaar lijkt de animo hiervoor groter te worden. CH Lunteren wordt gehouden op het wedstrijdterrein van De Nieuwe Heuvel, Veenstraat 1 te Lunteren. Om 12:00 uur start men met de eerste rubriek en om 17:00 uur zal de laatste afgelopen zijn.

Een compleet programma en deelnemerslijst van de aangespannen rubrieken kan men vinden op de website van Vereniging Het Friese Tuigpaard.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bibstertje, DotBot, Ilsevdhoek en 98 bezoekers