Vijftien sterren bij De Nieuwe Heuvel, Liefke en Liv met eerste premie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13727
Geregistreerd: 20-04-16

Vijftien sterren bij De Nieuwe Heuvel, Liefke en Liv met eerste premie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-22 17:36

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Op een zonovergoten keuringsbaan bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren konden juryleden Popke van der Meulen, Jan Hellinx en Frans Smits op woensdag 4 mei vijftien Sterren toekennen. Twee driejarigen, Liefke van de oude kleefsebaan Ster (Tiede 501 x Uldrik 457) en Liv van de Gracht Ster (Omer 493 x Folkert 353), verdienden een Ster met een eerste premie.

Parmantige Teske en twaalf driejarigen Ster
De ochtend begon om 10:00 uur al goed met een eerste premie voor de luxe Teske fan Stal Vrolijk (Auwert 415 x Pier 448), gefokt en in eigendom van Alfonso Vrolijk. De in januari geboren Teske draafde parmantig en met veel houding door de baan.

Bij de driejarigen kregen twaalf merries het felbegeerde Sterpredicaat. Preferente Alwin 469 tekende voor het vaderschap van maar liefst zeven van deze Stermerries, Tiede 501 leverde er twee, Tymen 503, Omer 493 en Sipke 450 zagen één dochter Ster worden.

Een eerste premie was er voor Liv van de Gracht Ster (Omer 493 x Folkert 353), gefokt door J. Donker en in eigendom van Mojtaba Baradaran uit Iran. Liv combineert voldoende ras met een hele correcte bouw met hard en droog beenwerk. "Haar stap is ruim, haar draf krachtig met een mooi gebruik van haar voorbeen", lichtte Popke van der Meulen toe.

Graag naar kijken
Van Liefke van de oude kleefsebaan Ster (Tiede 501 x Uldrik 457) werd het jurycorps zelfs even stil. "Er staat een paard voor je waar je graag naar mag kijken", verwoordde Popke van der Meulen. Liefke is langgelijnd en rastypisch, met een lange hals. Haar stap is voldoende ruim en haar draf mag wat meer opwaarts, maar is goed gedragen. "Ze heeft in ras en bouw zoveel over dat ze een Ster met een eerste premie verdient." Liefke is gefokt door Gerrie van Rossum en in eigendom van Alfonso Vrolijk, die een succesvolle dag had.

In totaal kwamen er vijf rubrieken met driejarige paarden in de ring. De beide eerste premie Stermerries voerden hun rubriek aan. De andere koppaarden waren Indira van de Zunne Ster (Alwin 469 x Beart 411), de volle zus van tuigtopper Wende van de Zunne en uit de familie van Tiede 501, Jonne fan de Groenesteegh Ster (Alwin 469 x Beart 411), die met haar Ster haar moeder Tetske Anna Plantinga Ster AA (Beart 411 x Leffert 306) Preferent maakte. De derde koppositie was voor Kiana C Ster (Tiede 501 x Doaitsen 420).

Sterhengst Jildert, halfbroer van Arent 515
Bij de hengsten verdiende er één het Sterpredicaat: Jildert van Dijkstra State (Tiede 501 x Haitse 425). De halfbroer van KFPS stamboekhengst Arent 515 (Jouwe 485) ging walsend door de baan. Ondanks dat de driejarige wat week gekoot is, wist hij de jury te overtuigen met zijn fraai rastype, sterke bouw en een in maart afgeronde ABFP van 78,5 punten. Jildert is bovendien de vierde Ster voor zijn moeder Marije van Dijkstra State Ster AA (Haitse 425 x Doaitsen 420) die dankzij haar eerste vier nakomelingen ook meteen Preferent is geworden.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, Elitedeux, Facebook, GoogleAdsense, Knoek, Nieuwsredactie, scoebje, tiwi1969, wisja en 15 bezoekers