Marten Luiten overtuigend kampioen Young Riders

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13983
Geregistreerd: 20-04-16

Marten Luiten overtuigend kampioen Young Riders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-22 18:22

KNHS
Sport

Afbeelding
Marten Luiten, hier met Fynona. Foto: © FEI/Lukasz Kowalski.


Op de kürmuziek van Fynona, waarmee Marten Luiten bij de Young Riders alles won wat er te winnen viel, danste hij met Killer (v. George Clooney) naar de overwinning in de Kür op Muziek. Samen met de eerste plaats in het eerste onderdeel won het duo op overtuigende wijze de gouden medaille bij de Young Riders. Het zilver ging naar Brandy Bos, het brons naar Shanna Baars.

Marten won vorig jaar de titel met Fynona (v. Ampère), en nu dus met Killer. “Het voelt fantastisch en ik vind het ontzettend leuk dat ik nu ook met een ander paard zo goed mee kan doen bij de Young Riders”, vertelt de kampioen, die met Fynona later vandaag de finale in de U25 rijdt.

Hij koos ervoor om met Killer de Young Riders-kür van Fynona te rijden. “Ik vind het zelf zulke mooie muziek en het past ook goed bij dit paard. Dus ik dacht: waarom ook niet?”, vervolgt de ruiter lachend.

Over zijn proeven vertelt Marten: “Gisteren liep Killer eigenlijk al een fijne proef, maar we hadden nog wel een grote fout in de halve pirouette. Daar baalde ik even van, maar die pirouette ging vandaag super. Ik denk dat Killer heeft laten zien dat hij heel veel potentie heeft dus dat is mooi voor de toekomst.”

Zilver en brons
Na haar zevende plek (69,510%) in het eerste onderdeel, reed Brandy Bos zich met een sterke Kür naar het podium. Haar Kür op Muziek met Florett W (v. Jazz) werd beloond met 74,867% en de tweede plaats. Daarmee werd het zilver in het kampioenschap. Shanna Baars en Farzana G (v. Ampère) werden derde in het eerste onderdeel (70,833%) en vijfde in de Kür op Muziek (73,458%). In de titelstrijd wonnen ze het brons.

Uitslag Kür op Muziek

Uitslag kampioenschap

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, Amazonbot, Femke_Tweety, fransje23, Googlebot, Justme_Lisaa, Poekkie en 120 bezoekers