Junior Lara van Nek wint goud

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13983
Geregistreerd: 20-04-16

Junior Lara van Nek wint goud

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-22 18:12

KNHS
Sport

Afbeelding
Lara van Nek en Fariska, hier tijdens het EK Children in
Roosendaal, 2017. Foto: Amanda Fotografie.


In het eerste onderdeel van de Junioren lagen de scores in de top dicht bij elkaar en beloofde het een spannend kampioenschap te worden. Lara van Nek bezette met Fariska (v. Vivaldi) gisteren de tweede plaats en maakte het vandaag fantastisch af. Met haar winnende score van 76,158% in de Kür op Muziek werd zij gekroond tot Nederlands kampioen. Jill Bogers won zilver, het brons ging naar Rowena Weggelaar.

“Ik kan het gevoel bijna niet beschrijven maar ik ben heel blij”, jubelt kersverse kampioene Lara van Nek. “Gisteren ging de proef correct, maar het had iets flitsender gemogen. Vandaag ging het eigenlijk gewoon heel goed.”

Vorig jaar won Lara met Fariska brons en nu dus goud. “Je wordt meer een combinatie naarmate je meer gaat rijden. En je oefent natuurlijk ook steeds meer dingen die je dan verbetert. Met de tijd wordt het dan gewoon beter. En het kan allemaal nog beter want het zijn nog geen tienen”, zegt de 17-jarige amazone lachend.

Zilver en brons
Jill Bogers reed de hengst Lennox U.S. (v. Kastel's Grand Galaxy Win) twee keer naar de derde plaats, 70,252% in het eerste onderdeel en 75,083% in de Kür. Dat was goed voor de zilveren medaille in het kampioenschap. Met Klieveer's Don Quichot (v. United) werd Rowena Weggelaar vijfde in het eerste onderdeel (69,798%). In de Kür klommen ze op naar de tweede plaats (75,192%) en wonnen brons.

Sanne van der Pols, die met Cuvanck PP (v. Downtown) het eerste onderdeel won, kwam niet aan de start in de finale. De amazone moest zich helaas terugtrekken wegens eigen gezondheidsproblemen.

Uitslag Kür op Muziek

Uitslag kampioenschap

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Annash, E4D, ElCamino, Googlebot, JornaR, MerleSimone, MyWishMax, NorwayFjord, Rinkex, rosak en 77 bezoekers