[VIDEO]Marbach veiling: Jung koopt paard, uur voor start in 5* cross

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26134
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

[VIDEO]Marbach veiling: Jung koopt paard, uur voor start in 5* cross

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-22 18:07

Bokt.nl
Algemeen

Afbeelding
Michael Jung, hier met Highlighter tijdens de Military Boekelo van 2021, kocht een uur
voor zijn start in Kentucky het paard Ginster/ T. op de online Marbach Stud Auction.
Foto: Lterwiel


Op 30 april vond de Marbach Stud Auction plaats, voor de tweede keer was deze online. Het hoofd van de staatsstoeterij, Dr. Astrid von Velsen – Zerweck en veilingmanager Rolf Eberhardt waren volledig tevreden over het verloop. In de aanloop naar de veiling was er al veel belangstelling. Er waren ook veel klanten die naar Marbach kwamen voor de presentatie van de paarden en om ze proef te rijden. Om 18:00 uur begon het bieden op de website. Uiteindelijk waren er meer dan 370 belangstellenden. Voor de 14 aangeboden paarden werden er uiteindelijk 210 biedingen gedaan door 58 bieders. Er werd niet alleen geboden vanuit Duitsland, maar ook uit onder andere Frankrijk, Polen en Zwitserland. Voor de drie- tot zesjarige paarden werden nettobedragen geboden tussen de € 8.750 en de €25.000. Op twee paarden werd helaas niet geboden en één paard is verkocht naar het buitenland. Gemiddeld genomen was de nettoprijs van de paarden € 16.167. Voor een veiling van de Marbach stoeterij is dat de hoogste gemiddelde prijs die ooit bij een veiling is opgehaald.

Dr. Astrid von Velsen – Zerweck vertelt: "De belangstelling was groot, wat overeenkomt met de goede kwaliteit van de paarden. Natuurlijk zijn wij verheugd over de gestegen gemiddelde prijs, vooral omdat deze niet tot stand kwam door een bijzonder hoge topprijs, maar alle paarden behaalden solide prijzen die overeenkwamen met hun waarde en kwamen in goede, ondersteunende handen terecht. Wij danken alle belangstellenden en kopers voor hun vertrouwen en wensen hen veel plezier en succes met hun paarden." De manager van de stoeterij sprak ook vol lof over het personeel van de stoeterij en bedankten hen: "Onze teams hebben geweldig werk geleverd tijdens de moeilijke Corona-jaren. Reeds in de merriestallen, in de dekstations en later in de rijploeg legden onze bekwame en ervaren dekhengsten de basis voor een lang gezond paardenleven en voor sportief succes. De latere veilingdatum in vergelijking met voorgaande jaren geeft ons team nog meer tijd voor de zorgvuldige acclimatisatie van de paarden aan het gewicht van de ruiter, het inrijden en voor de pauzes die de paarden in groepen op de paddocks van de boerderij doorbrengen".

Het winnende bod van € 25.000 op veilingtopper Ginster/ T. (Icare d'Olympe AA x Donauzauber) was een bijzondere. Deze bruine Trakehnerruin komt namelijk in olympische handen terecht. Michael Jung, drievoudig olympisch en meervoudig wereld- en Europees kampioen eventing kocht het jonge paard als belofte voor de toekomst. Dit deed hij telefonisch, een uurtje voor hij in het Amerikaanse Kentucky een 5* cross zou starten. Zijn nieuwe aankoop is een zoon van Icare d’Olympe AA, een Anglo-Arabische hengst die zelf ook actief in de internationale eventingsport. Zijn overgrootmoeder, Gräfin Elena (Herzzauber x Atlas I) is een volle zus van de goedgekeurde hengst Guzzi. Zij komt uit een Arabische moederlijn. Ginster/ T. werd in mei 2018 geboren bij stoeterij Marbach en groeide daar op, in de kudde op de uiterwaarden. Afgelopen winter is hij, ook op Marbach, zadelmak gemaakt.

Cactus was het tweede duurste paard op de veiling. Dezer bruine Mecklenburger ruin van Central Park x Calido werd in juni 2017 geboren op staatsstoeterij Redefin en verhuist voor € 24.750 naar Zwitserland. Dudley, een Duits Sportpaard van DSP-Pr.H. Durello x Locksley II kreeg het derde hoogste bod. Deze bruine, superbewegende ruin uit maart 2019 ging voor € 24.000 naar een Duitse bieder uit omgeving Stuttgard.

In deze video is Ginster/ T. te zien:

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Pandora2
Berichten: 19849
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-22 18:48

:D Typisch iets voor Jung dit !

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, billy3105, charootje, DeGelukkige4, Ilayla, Joyceee86, Nanu, NikkiB1991, noor14, Poekkie, Sewri, su72, Suusw, xLiez, Yltje en 62 bezoekers