Ingmar de Vos enige kandidaat in de verkiezing voorzitterschap FEI

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47921
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Ingmar de Vos enige kandidaat in de verkiezing voorzitterschap FEI

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-22 18:07

Persbericht FEI
Algemeen

Afbeelding
FEI-voorzitter Ingmar de Vos stelt zich kandidaat voor een derde en laatste termijn.
Foto: FEI/Richard Juilliart.


FEI-voorzitter Ingmar De Vos staat op het punt te worden herkozen voor een derde en laatste termijn van vier jaar, nadat hij is bevestigd als enige kandidaat voor de verkiezing voor het voorzitterschap, die zal plaatsvinden tijdens de FEI General Assembly in Kaapstad (Zuid Afrika) op 13 november 2022.

"Sinds ik tot voorzitter van de FEI ben gekozen, ben ik gelukkig en dankbaar dat vele nationale federaties, vrienden en het personeel van het FEI-hoofdkantoor mij in mijn werk hebben gesteund en blijk hebben gegeven van een toegewijde inzet voor de verdere ontwikkeling van onze sport en organisatie", aldus Ingmar De Vos.

"Relevant blijven als sport, onze fans verder uitbreiden door nieuwe en jonge talenten aan te trekken en onze plaats in de olympische en paralympische bewegingen behouden, blijven onze prioriteiten voor de toekomst en we zullen dit alles alleen bereiken als we blijven samenwerken met deze gemeenschappelijke doelen voor ogen."

De 58-jarige geboren Belg trad in 2014 aan als voorzitter van de FEI, nadat hij tijdens de FEI General Assembly in Bakoe (Azerbeidzjan)) een overweldigende meerderheid had behaald in de eerste stemronde, namelijk 98 van de 131 mogelijke stemmen. Vier jaar later, tijdens de FEI General Assembly in Manama (Bahrein), stond Ingmar De Vos onuitgenodigd op de lijst en kreeg hij unanieme steun voor een tweede termijn.

Tijdens zijn voorzitterschap heeft De Vos toezicht gehouden op veranderingen in de olympische en paralympische formats, en op een ingrijpende herziening van het FEI-reglement voor de endurancediscipline. Tijdens zijn tweede mandaat heeft hij de FEI door de Covid-19-pandemie geleid en de uitbraak van het Equine Herpes Virus (EHV-1), die resulteerde in een door de FEI opgelegde stopzetting van de internationale paardensport voor zes weken. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de organisatorische groei van de FEI, met name bij de recente oprichting van de International Grooms Association (IGA).

Ingmar de Vos is de dertiende voorzitter van de FEI sinds de oprichting van de federatie in 1921 en hij werd in 2014 de eerste man aan het hoofd van de organisatie, na 28 jaar opeenvolgende vrouwelijke voorzitters te hebben gehad. In de loop van zijn carrière heeft De Vos erkenning gekregen voor zijn vaardigheden als sportbestuurder en als voorvechter van gendergelijkheid.

De Vos is pas de vierde FEI-voorzitter die wordt verkozen tot lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), een functie die hij sinds september 2017 bekleedt. Hij zit momenteel in de IOC-commissies Juridische Zaken, Vrouwen in de Sport en de coördinatie van Los Angeles 2028. Hij was in het verleden ook lid van de IOC Digital and Technology Commission.

In maart 2017 werd hij Internationaal Gender Champion (IGC) van de VN, waarmee hij toetrad tot een leiderschapsnetwerk dat vrouwelijke en mannelijke besluitvormers samenbrengt, die vastbesloten zijn om genderbarrières te op te heffen en gendergelijkheid tot een realiteit te maken in hun gebieden van invloed.

Hij is momenteel lid van de Raad van de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF) en de Global Association of International Sports Federations (GAISF). Hij is tevens lid van de uitvoerende comités van het World Anti-Doping Agency (WADA) en SportAccord.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kmbrly, rien10 en 4 bezoekers