Vier hengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13715
Geregistreerd: 20-04-16

Vier hengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-22 08:14

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Van Secret, hier met Jessica Lynn Thomas, is een zoon niet verder in het
verrichtingsonderzoek. Foto: Jim Hollander /FEI.


Dinsdag heeft de eerste beoordeling door de hengstenkeuringscommissies in Ermelo plaatsgevonden. Drie hengsten zijn doorverwezen naar het volgende verrichtingsonderzoek, voor één hengst is de test beëindigd.

De driejarige hengsten maken doorgaans een goede indruk in het verrichtingsonderzoek. “De springhengsten laten zich goed rijden, hebben een goede balans en zijn goed te beoordelen. De volledige hengstenkeuringscommissie was vandaag aanwezig en aankomende dinsdag zal de tweede beoordeling zijn. In overleg met de eigenaren is één hengst doorverwezen”, vertelt senior-inspecteur Henk Dirksen, daarmee doelend op de Emerald van ’t Ruytershof-zoon The Eternal Sunshine PM, die in een volgend onderzoek terug kan komen.

Ook de dressuurhengsten presteren naar behoren. “De hengsten hebben zich mooi in alle rust laten rijden en beoordelen vandaag, en ze maken over het algemeen een goede indruk. In overleg met de eigenaren is de For Romance-zoon Fabiano doorverwezen naar een volgend verrichtingsonderzoek, en is het onderzoek van de Secret-zoon One To Remember beëindigd”, legt senior-inspecteur Floor Droge uit. Bij de Gelderse hengsten, die vandaag ook hun eerste beoordeling hadden, is de Kardieno-zoon Orlando na overleg met de eigenaren doorverwezen. Daarmee neemt in deze fokrichting nog één hengst deel.

Overzichtspagina verrichtingsonderzoek

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: charootje en 7 bezoekers