Weet hoe je je moet gedragen op een eventing wedstrijd

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102065
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Weet hoe je je moet gedragen op een eventing wedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-05-22 20:27

FEI
Sport

Afbeelding
Een combinatie tijdens een cross parcours. Foto: Marlies Trap Fotografie


Door Katie Roebuck. Katie Roebuck is een voormalig BBC News journaliste
die zich nu specialiseert in de paardensport
.

We beginnen met de belangrijkste regel.
Vergeet niet de oversteekplaatsen te gebruiken en de andere regels te respecteren tijdens het eventing seizoen!

Na twee jaar van onderbroken grootschalige sportevenementen, zal dit Eventing-seizoen druk zijn.

Veel paarden hebben al een tijdje geen menigte meer gezien en ook de toeschouwers weten misschien niet meer hoe ze het beste van hun dagje uit kunnen maken. Duizenden zullen de komende maanden aanwezig zijn bij de FEI Eventing Nations Cup™ wedstrijden en bij de grote 5* meetings.

Het is heel belangrijk om die details te onthouden op de cross-country dag: het gebruik van de oversteekplaatsen, luisteren naar het fluitje van de jury om te waarschuwen dat er een paard aankomt. De grasmat voor de hekken mag niet worden betreden en honden moeten te allen tijde aangelijnd zijn; niemand wil de eigenaar zijn van de hond die door een paard wordt achtervolgd!

Er zijn ook enkele milieu-updates geweest. Het hangt van het evenement af, maar de meeste moedigen het gebruik van eigen waterflessen en koffiebekers aan om bij te vullen. Het verkeer beïnvloedt ook het plezier van de dag, vertrek op tijd.

Birgit Rosenberg is lid van de raad van bestuur en Disciplinemanager Eventing van het CHIO Zomerfestival Aken. Birgit zei: "Het zijn inderdaad een paar moeilijke jaren geweest. We hebben het geluk gehad dat we ons concours in 2021 konden organiseren met minstens een derde van het 'normale' aantal toeschouwers. We realiseerden ons hoe dankbaar de atleten waren dat ze applaus kregen voor hun prestaties."

Als de beperkingen van Covid-19 blijven uitblijven, zal 2022 weer volle stadions en een fantastische sfeer opleveren. Tijdens de 10 dagen van het Akense zomerfestival overschrijden de bezoekersaantallen de 350.000. De faciliteit zal dit jaar ook gastheer zijn voor de FEI Jeugdruiterspelen in juni en juli.

Brigit legde uit hoe ze communiceren met de fans. "Als de toeschouwers aankomen, krijgen ze een folder met het route en de startvolgorde. Hierin behandelen we enkele algemene regels van best gedrag. Ook herinneren onze commentatoren de toeschouwers eraan, naast bewegwijzering in de cross-country."

In Aken zijn geen honden toegestaan omdat de locatie op landbouwgrond ligt. Brigit zei dat veel toeschouwers de crosscountry eerst op het parcours bekijken en dan op de tribune in het hoofdstadion zitten voor de finish.

Ze zei: "Ze kijken naar de wedstrijd op de schermen in het hoofdstadion en verwelkomen de ruiters voor het laatste stukje van het cross-country parcours richting de finish. De sfeer in het stadion is altijd geweldig."

Military Boekelo - Enschede heeft in oktober hun CCI 4*-L. Het is een bekend gezellig, einde seizoensevenement...

Robert Zandstra, voorzitter van Military Boekelo - Enschede was verheugd vorig jaar een vol evenement te kunnen houden. Zo'n 45.000 toeschouwers op de crossdag waren dolblij terug te zijn.

Robert zei: "We hadden het geluk dat het in het weekend zulk mooi weer was, het had eerder geregend dus het was geweldig - heel druk. Het was het eerste grote evenement in Nederland op volle capaciteit. Twee weken van tevoren waren we op slot en drie weken daarna was het land weer gesloten."

Militairen zorgen voor de openbare oversteekplaatsen op het cross-country parcours. Ze hebben geen dienst, maar hun uniform is goed herkenbaar en ze kunnen optreden als dat nodig is. Er lopen er 80 militairen rond inhet parcours en door hun status stralen ze gezag uit en dat helpt de dag soepel te laten verlopen.

Robert zei: "We hebben veel mensen bij elke hindernis, zoals officials, medici en onderhoudsmensen, dus er is een goede controle op de crosscountrydag rond de hindernissen. Ook printen we de startlijst op een kleine kaart; die legt uit hoe eventing werkt en op welke manier, hoe je moet handelen."

In 2021 voerde Boekelo een baanbrekende pilot uit. Ze introduceerden 'ambassadeurs', in wezen stewards met hesjes aan waarop de tekst stond.

Robert zei: "Er komen veel mensen naar Boekelo die eventing niet kennen. Mensen komen voor het winkelen, de sport, voor zaken en plezier. De ambassadeurs zijn er om het publiek aan te spreken en alles uit te leggen over de sport. Ze zijn heel benaderbaar en zijn er om de eventing te promoten."

Ruiters bezoeken de tenten van de sponsors, wat een zeer populaire ruimte is bij de gasten. Je weet nooit waar zulke connecties toe kunnen leiden; de interacties zijn vaak inspirerend en eyeopenend voor de niet-horsige bezoekers die meer over de sport te weten komen.

Tijdens Boekelo vinden veel bedrijfssymposia plaats en het verbinden van de eventing- en bedrijfselementen is een welkome traditie geworden. Robert zegt: "We vinden het geweldig om mensen te informeren en kennis te laten maken met de sport."

Bekijk hieronder een sfeer impressie van de cross country in Boekelo.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Lithya

Berichten: 2507
Geregistreerd: 29-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-22 20:54

Zou ik ook wel eens willen zien tijdens een wedstrijd, keer wat anders..: niemand wil de eigenaar zijn van de hond die door een paard wordt achtervolgd!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Gigixponys, Karintich en 9 bezoekers

cron