Vrieling en Bles winnen als Hamburg Giants GCL Mexico-city

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14171
Geregistreerd: 20-04-16

Vrieling en Bles winnen als Hamburg Giants GCL Mexico-city

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-22 16:22

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Bart Bles en Kriskras DV, hier tijdens TDM 2022, waren onderdeel van het
winnende team in Mexico.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Jur Vrieling en Bart Bles wonnen zaterdagmiddag de Global Champions League van Mexico Stad. Als team onder de naam Hamburg Giants bleven ze de wedstrijd over twee manches foutloos in de snelste tijd. Ze nemen daarmee na drie wedstrijden de leiding in het GCL klassement.

Jur Vrieling reed de wedstrijd met Fiumicino van de Kalevallei en deed dat net als in Miami veertien dagen geleden overtuigend. Ze wonnen de eerste manche op vrijdag in Mexico Stad. Collega Bart Bles reed Comme-Laude W foutloos in een tijd van 78.66 seconden naar de veertiende plaats. Na de eerste manche stond Hamburg Giants op de tweede plaats achter Shanghai Swans.

Zaterdagmiddag in de tweede manche reed Vrieling wederom foutloos met zijn Plot Blue-zoon, die zijn sponsor SF Equestrian onlangs zeker stelde voor de nummer 4 van het NK vorige week. In een tijd van 80.82 eindigden ze op plaats 15 in de individuele wedstrijd. “Ik wilde niet teveel risico nemen. We wilden de trofee gewoon winnen en dat lukte”, aldus een gelukkige Vrieling.
Bart Bles reed zijn toppaard Kriskras DV in de tweede wedstijd van de GCL en finishte ook foutloos op de elfde plaats in 80.18 seconden. Daarmee ging het team van Hamburg Giants naar de kop van het klassement in Mexico Stad en namen ook de leiding in het klassement van de Global Champions League, de competitie voor teams.
Een tevreden Bart Bles was vol lof: “Het was een heel goed resultaat vandaag. Onze paarden sprongen fantastisch en Jur deed het fantastisch. Ik ben heel blij. We vormen dit jaar een heel sterk team en we willen het overall klassement winnen. Ik weet haast zeker dat we eind van het jaar op het podium kunnen staan.”

De winst leverde Vrieling en Bles en het team Hamburg Giants de leiding in het klassement, veel roem en publiciteit en ook de nodige euro’s op. Sanne Thijssen reed Con Quidam RB naar het beste resultaat van de TeamNL ruiters. Individueel eindigde ze als vierde en plaatste zich daarmee voor de Global Champions Tour Grand Prix van Mexico Stad. Daarin eindigde Bles met Kriskras DV op plaats 17 en was daarmee de beste Nederlandse combinatie.

Net als in Doha ging de winst naar routinier Ludger Beerbaum met Mila, die daarmee ook de leiding neemt in het klassement van de GCT.

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League teams

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions Tour GP van Mexico Stad

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Pierus, Skye93, Ubermetrics en 5 bezoekers