Nieuw kampioenschap voor jonge sportpony’s

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101111
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Nieuw kampioenschap voor jonge sportpony’s

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-22 08:54

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vorig jaar stak een groep liefhebbers van kwaliteitsvolle sportpony’s de koppen bij elkaar om zich hard te maken voor een kampioenschap voor jonge Nederlandse sportpony’s. Met de waardevolle medewerking van de drie grote sportponystamboeken komt er dit jaar eindelijk weer een volwaardige competitie: het Nederlands kampioenschap voor jonge dressuur- en springpony’s, het Dutch Pony Championship!

“Onze sportpony’s verdienen een kampioenschap” “We zijn er bijzonder trots op dat het gelukt is om fokkers en stamboeken enthousiast te maken voor ons standpunt dat Nederlandse sportpony’s een kampioenschap verdienen”, aldus Lars Pronk, voorzitter van de Stichting Dutch Pony Championship. “Het is alweer jaren geleden dat een dergelijke competitie voor jonge pony’s plaatsvond en dat vonden wij bijzonder jammer. Nederland kent immers fantastische en kwaliteitsvolle pony’s, met de uitstraling, beweging én het karakter om op te vallen in de sport. En dat mag iedereen weten!”

Drie stamboeken doen mee De drie grote sportponystamboeken Nederlands New Forest Pony Stamboek (NNFPS), Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS) en Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS) staan vierkant achter het Dutch Pony Championship; het is op hun regionale keuringen dat de voorrondes plaatsvinden, met een knallende finale aan het eind van de zomer.

Verbinding tussen sport en fokkerij Pronk en het overige bestuur én de stamboeken kijken naar het Dutch Pony Championship, het evenement waar ruiters, eigenaren en fokkers samenkomen. Waar de verbinding wordt gemaakt tussen sport en fokkerij!

Meer informatie op de website van het Dutch Pony Championship:
https://dutchponychampionship.nl/
Kalender Dutch Pony Championships.

18 juni Werkendam
25 juni Noord-Holland
2 juli De Mortel
9 juli Schoonebeek (Zuidenveld)
23 juli Tolbert
30 juli Lunteren
17 augustus Lunteren
3 september FINALE


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers