Wat is er gebeurd in april 2022?

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25361
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Wat is er gebeurd in april 2022?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-22 18:29

Eurodressage.com
Algemeen

Afbeelding
Nico Nyssen, hier met Mister U.S. tijdens de hengstenshow bij Van Uytert 2022,
wordt junior ruiter bij de Glock Stallen in Nederland.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De Duitse dressuuramazone Christiane “Jany” Schuarte is getrouwd met haar partner, de Nederlandse Patrick van Rulo. Het stel is intussen vijf jaar samen. Schuarte, die internationaal uitkomt voor Bosnië en Herzegovina, en vaak als schrijver actief is bij wedstrijden, gaf op zaterdag 2 april 2022 haar ja-woord aan Van Rulo. Dit gebeurde in het Nederlandse plaatsje Asten. Het paar huwde in het bijzijn van hun naaste familie en vrienden. Een groter huwelijksfeest met 50 vrienden stond gepland op 22 april 2022 in Casa Munich op Ibiza.

De Nederlands-Spaanse dressuuramazone Andrea Villaverde Zweegers is zwanger van haar eerste kindje. De in België woonachtige dressuuramazone verwacht een jongetje en is uitgerekend in september 2022. De vader is Kurt van Velthoven, organisator van springwedstrijden. Hij en Andrea zijn nu twee jaar samen. Villaverde reed met Condor op de Europese Ponykampioenschappen van 2001 en 2002 en met Anyway (van Alabaster) bij de junioren/ Young Riders. Ze nam in 2011 de Spaanse nationaliteit aan en runt in België haar eigen trainingsstal: Cepo Stables.

De Canadese dressuuramazone Danielle Gallagher en Ellen Lazarus hebben de 10-jarige Lusitano gefokte Come Back de Massa (Galopin de la Font x Quixote) gekocht. Met Renaud Ramadir maakte de bruine in mei 2021 in Ornago zijn internationale wedstrijddebuut in de lichte tour. Dressprod berichtte dat deze combinatie in 2016 op nationaal niveau vijfde werd bij vijfjarigen tijdens de Franse kampioenschappen voor jonge paarden. In 2020 wonnen zij brons in de klasse op M-niveau.

Voormalig internationaal jeugdamazone Louisa Lüttgen en Sascha, haar partner sinds lange tijd, zijn getrouwd. Het stel heeft samen al zoontje Valentin, die werd geboren op 30 mei 2020. Tussen 2019 en de zomer van 2021 heeft ze een wedstrijdpauze gehad van bijna twee jaar, maar Lüttgen is recentelijk met Bon Jolie (Bon Coeur x Longton) uitgekomen op L-niveau. Zij deed dit in Troisdorf in Juli 2021.

Sarah Runge heeft de negenjarige Oldenburger hengst Zonik One (Zonik x Depardieu x Le Matin x Classiker) gekocht. Hij is in Duitsland gefokt door de Amerikaanse Ann Kitchel en in eigendom van de erfgenamen van de overleden Katje Willers. Runge heeft ook haar thuisbasis op Gestut Erlenhof van de familie Rothenberger verlaten en haar paarden verhuisd naar Holga Finken, in het Duitse Hagen.

De Franse Jessica Michel-Botton, amazone van jonge paarden en Olympisch deelnemer in 2012, verwacht haar tweede kind met haar man Gilles. De koppel zal de nieuwe baby in hun gezin in juli verwelkomen. Ze zijn al de ouders van hun zesjarige zoontje Tom.

De Britse Grand Prix amazone Amy Woodhead en haar partner James Snape verwachten in september 2022 hun eerste kind, een meisje. Woodhead was tot 2017 de belangrijkste assistent-trainer in de stallen van Carl Hester. Ze runt nu haar eigen dressuurtrainingsstallen en is, na Charlotte Dujardin, de belangrijkste amazone van de paarden van Mount St. John (KOM Fairy Tale, Valencia, Diamonds are Forever, Top Secret, etc.). “Wij zijn allemaal super opgetogen,” schrijft Woodhead op haar Instagram. “Heel veel dank aan de eigenaren, beste vrienden en familie dat jullie ons zo steunen hierin. We zijn opgewonden over dit nieuwe hoofdstuk.”

De Belgische U25-ruiter Nico Nyssen had nog maar net zijn eigen verkoop- en trainingsstal gerealiseerd in het Belgische Peer, toen hij door Hans Peter Minderhoud en Edward Gal werd aangetrokken om naar hun GLOCK stallen in Nederland te komen als hun nieuwe jonge ruiter.

De Britse para-dressuuramazone Natasha Baker is op 26 maart 2022 in het North Cadbury Court in Summerset getrouwd met Marc Jaconelli. De tweevoudig gouden medaillewinnares van de Paralympische Spelen 2012 in London ontmoette Jaconelli tijdens het London 2012 Paralympic Ball. In januari 2020 vroeg hij haar tijdens het skiën in Zwitserland ten huwelijk. Van het huwelijk verscheen een groot fotoalbum in het Britse tabloidmagazine Hello.

Winfried Engelbrecht-Bresges is tijdens hun algemene vergadering op 22 april 2022 unaniem gekozen tot voorzitter van de International Horse Sports Confederation (IHSC). De vergadering was dit jaar wederom online, vanwege de corona-pandemie. Het IHSC werd opgericht in 2013, toen de Fédération Equestre International (FEI) de de International Federation of Horseracing Authorities (IFHA) hun krachten bundelden om het eerste formele instrument in het leven te roepen voor een samenwerking tussen de belangrijkste organen voor de paardensport ter wereld. Het voorzitterschap van de IHSC rouleert tussen de verschillende oprichters.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: judithM, SentiBot, Snuitje52, Trendiction, Winna en 12 bezoekers