Voltigefeest Ermelo van start

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101616
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Voltigefeest Ermelo van start

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-22 15:37

KNHS
Sport

Afbeelding
Voltigevereniging de Wittegheit tijdens de Symphonica Horse Show 2018.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Vanaf vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van een internationale voltigewedstrijd én het NK Voltige. Iedereen die meedoet of helpt aan dit geweldige evenement is razend enthousiast, het is namelijk de eerste keer sinds twee jaar - de corona pandemie gooide roet in het eten - dat dit weer kan plaatsvinden! De Nederlandse deelnemers, maar liefst 5 teams en 14 solisten begonnen de wedstrijd goed.

Op de eerste dag toonden de deelnemers hun verplichte onderdelen 'de plicht' aan de juryleden. De twee Nederlandse senioren 3*teams hebben zicht gevestigd te midden van het deelnemersveld. De Wittegheit 1, met paard Wim en longeur Meta Jans behaalde een totaalscore van 6.466, goed voor een 5e plaats tot nog toe. Team Roy Rogers volgt kort daarop met een totaalscore van 6.357 voor de verplichte oefeningen. Het was voor dit team de eerste keer in ring met longeur Nienke de Wolff en paard Smaragd. Team de Montferlandruiters 1 neemt dit weekend deel aan de senior 2*klasse. Zij behaalden met paard Lolet en longeur Matty Irausquin een 5.845, goed voor een 4e plaats. Bij de juniorenteams behaalde Wittegheit Junior met paard Horval van de Guldennagel en longeur Marloes van den Akker een 5e plaats tot nog toe (score: 5.112).

Terug in de ring
Bij de junioren solisten begint Sam Dos Santos dit seizoen ijzersterk, na vorig jaar een historische gouden medaille te winnen op het WK Junioren staat hij op dit moment eerste bij de juniorenheren 2*klasse. Met paard Chameur en longeur Rian Pierik behaalde hij een 8.258. Bondscoach Claire de Ridder reageert: "Het is niet niks om na de overwinning van vorig jaar weer de ring in te gaan, dat heeft hij wel gewoon gedaan, hij kan met een goed gevoel richting de kür."

Bij de dames voltigeerde Renate Maas, die ook deelnam aan het afgelopen WK junioren, haar beste plicht tot nog toe. Met een 7.300 behaalde zij samen met haar paard Falatio en longeur Meta Jans de 6e plaats in een deelnemersveld met 30 voltigeurs. Lut Oltmans staat met een 6.610 op een 17e plaats in het tussenklassement. Elise van de Ven behaalde bij de Young vaulters 2*klasse een score van 6.730, dit betekent vooralsnog een 9e plaats in het tussenklassement.

Senioren
Bij de senioren nemen namens TeamNL acht solisten deel. Bij de dames 3*klasse behaalde Annebeth Kubbe met haar paard Evermore R en longeur Lasse Kristensen een 7.888, dit brengt haar naar een 10e plaats. In een deelnemersveld van in totaal 29 voltigeurs is dit een mooie positie richting de vrije kuren. Ook Joske van Koelen trapt het seizoen goed af. Zij staat op dit moment 17e met een 7.163 als score. Renske van Schaik sluit de Nederlandse top 3 af met een score van 6.958 en een 19e plek. De overige Nederlandse voltigeurs waren Lotte Geelhoed (score: 6.183), Celine Kaag (5.987) en Dianne van der Lee, (score: 6.505). De Duitse Alina Ross staat op dit moment op de eerste plek in het tussenklassement. Nederland werd bij de dames 2*ster klasse vertegenwoordigt door Feline Jurgens, behaalde een 6.457, goed voor een 7e plaats.

Bij de heren 3*klasse heeft Quincy Felicia samen met zijn paard Doemaar en longeur Jinte van der Heijden een goede score van 7.290 behaald, dit betekent vooralsnog een 7e plaats in het tussenklassement. Arthur Seidel (score: 6.996) en Sander Pannekoek (score: 6.962) maken de Nederlandse top 3 compleet. Lambert Leclezio, die namens Frankrijk voltigeert, staat op dit moment eerste met een heel goede score, namelijk: 8.947.

Bondscoach Claire de Ridder is zeer tevreden over de prestaties van vandaag. "Hoogtepunten waren de plicht van Renate en Sam. Je kunt merken dat er hier en daar nog wat wedstrijdroutine ontbreekt maar voor de eerste wedstrijd van het jaar gaat het super goed. Ik ben tevens blij dat we als Nederland weer met vijf teams op een internationale wedstrijd staan."

De tussenstanden bij de Nederlandse voltigeurs tellen ook mee voor het Nederlands Kampioenschap voltige. Zaterdag 30 april laten de voltigeurs hun technische kür of vrije kür zien aan de jury. Daarnaast komt ook het duo Sam Dos Santos en Elise van de Ven voor het eerst aan de start, zij wonnen afgelopen WK Junior een verassende bronzen medaille voor Nederland.

Link naar de uitslagen van het hele weekend.
Link naar de startlijst van vandaag.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annienke, batje, DemiSisa, Hannanasjuh, JessicaD88, Kirrietje, leonie87, LiannePuthzy, Muurp, winnetou4502, xSannee en 47 bezoekers