[VIDEO] Paarden bouwen bruggen

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47921
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

[VIDEO] Paarden bouwen bruggen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-22 10:26

Pferd Aktuell
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie
.


Omgaan met paarden verbindt mensen. Dit staat volledig los van taal-, fysieke en sociale barrières. Bij het werken met paarden zijn veel barrières snel overwonnen. Dit is precies waar het PM-sponsorproject "Paarden bouwen bruggen" om de hoek komt kijken, waarbij mensen in verschillende levenssituaties in contact kunnen komen met paarden. Nu zijn er over dit project twee geweldige films gemaakt, en er is nog meer goed nieuws: Aanvragen indienen is weer mogelijk.

Sinds 2019 leidt Renate Fockenbrock bij de rij- en menclub Warendorf een gecombineerde springgroep, met kinderen met en zonder Downsyndroom. Acht jaar geleden had de initiatiefneemster van het project zelf een dochter met de chromosoomafwijking, dus voor haar was het een echt hartverwarmend project om niet alleen haar dochter, maar ook andere kinderen met een handicap de kans te geven samen te sporten met kinderen zonder handicap. Hoe dit er dan uitziet, is te zien in een geweldige korte film, die tot stand is gekomen via het project dat gesponsord wordt door de individuele leden van de FN en FN-partner lexoffice, via "Horses Build Bridges". De korte film is nu te zien op het YouTubekanaal van FN, en op de website van het PM sponsorproject.

Pony's in het kinderziekenhuis
Ook de rij- en menclub Eiserfeld in Siegen geeft een voorbeeld van wat met paarden mogelijk is. Met de twee Shetlandpony's Molly en Wally bezoekt een team van de club regelmatig de bewoners van het kindereiland van het DRK Kinderziekenhuis. Het kindereiland in Siegen is een speciale intensive care-afdeling en verpleegt zeventien langdurig beademde kinderen en jong volwassenen. Het doel is voor de kinderen een omgeving te creëren, die hun een zo groot mogelijke zelfstandigheid en normaliteit biedt. Als er dan plotseling een pony door de gang rent en in de kamers van de bewoners gaat staan, is dat natuurlijk niet meer zo normaal. Deze actie van de Eiserfeld Riding and Driving Club is ook een van de acties die vorig jaar door "Horses Build Bridges" werden gepromoot, en won zelfs de speciale prijs die door projectpartner lexoffice werd aangeboden. Nu is er ook een indrukwekkende en emotionele korte film over dit project gemaakt.

Meer informatie, de films en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van de FN.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hafpower, Laura82, Majestic-12, Marieke_963, Nieuwsredactie, saskiaojan en 8 bezoekers