FEI erkent formeel de International Grooms Association

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13986
Geregistreerd: 20-04-16

FEI erkent formeel de International Grooms Association

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-22 09:32

KNHS
Algemeen

Afbeelding
FEI-voorzitter Ingmar de Vos en Lucy Katan, Founding Director van de International
Grooms Association. Foto: Aniek Molenaar Fotografie.


FEI-voorzitter Ingmar De Vos en oprichter van de International Grooms Association™ (IGA) Lucy Katan hebben de oprichting van de IGA erkend met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) op het FEI Sports Forum. De IGA, een onafhankelijke beroepsvereniging, is opgericht om een grotere vertegenwoordiging en loopbaanerkenning voor grooms te krijgen, en om werkomstandigheden te verbeteren vooral bij paardensportevenementen waar lange uren de norm zijn.

De ondersteuning, die door de IGA wordt geboden, omvat begeleiding over arbeidsregels, antwoorden op veel gestelde vragen over werving, een toolkit voor freelancers die freelance werken en een vacaturesite, om er maar een paar te noemen. Een sectie over welzijn op de IGA-website, International Grooms Minds, zal ervoor zorgen dat grooms ook een sterk emotioneel ondersteuningssysteem hebben om hen te helpen bij hun dagelijkse werk.

"De ondertekening van het MOU gisteren is het hoogtepunt van vele jaren van overleg en planning en markeert het begin van een nieuw tijdperk voor internationale grooms", zegt FEI-voorzitter Ingmar De Vos. “De IGA heeft de basis gelegd voor de gemeenschap van grooms om te groeien, evolueren en een sterke stem te hebben in de lange termijn ontwikkeling van de paardensport en ik reken op grooms, evenals op nationale federaties, atleten, organisatoren, officials en eigenaren om dit tot een succes te maken.”

De FEI heeft ook leermiddelen en hulpmiddelen ontwikkeld om grooms te helpen bij hun dagelijkse werk. Onderwijs is de sleutel geweest tot het creëren van internationale normen voor het werken die worden geaccepteerd en gevolgd door grooms op alle niveaus.

“Een internationale ruiter is niets zonder een goed paard, maar een goed paard is niets zonder een uitzonderlijke groom. Het gaat erom dat je een team bent. Atleet, paard en groom zijn de sleutel tot elkaars succes. We hopen dat de nationale federaties en hun sporters het woord zullen verspreiden en hun internationale grooms zullen aanmoedigen om zich bij de IGA aan te sluiten.”

De Grooms Consultative Group is opgericht door de FEI naar aanleiding van het Sportforum van vorig jaar en bestaat uit grooms, eigenaren, ruiters, vertegenwoordigers van organisatiecomités, officials, stewards en nationale federaties. De missie van de groep is om te helpen bij het definiëren van een routekaart voor de ontwikkeling van belangrijke structuren voor de grooms-gemeenschap, inclusief het opstellen van een handvest van rechten en plichten voor grooms.

Grooms van over de hele wereld kunnen nu IGA-lid worden via de officiële website van de Association: http://www.internationalgrooms.org.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, MerleSimone, Sabbientje, Vaiqua en 50 bezoekers