Centraal Europees kampioenschap voor jonge paarden in Pilisjaszfalu

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101005
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Centraal Europees kampioenschap voor jonge paarden in Pilisjaszfalu

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-22 19:07

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Tijdens het CDI 4* in Pilisjaszfalu (Hongarije) van 12 - 15 mei 2022 wordt het eerste "Central European Young Horse Championship" georganiseerd, een speciale internationale wedstrijd om de jonge paardensport in Centraal-Europese landen te bevorderen.

Hoewel het niet officieel een door de FEI erkend "kampioenschap" is, biedt deze wedstrijd voor jonge paarden van 5, 6 en 7 jaar oud de Midden-Europese ruiters een unieke kans om hun jonge paarden op deze CDI 4* voor het internationale panel van juryleden in de schijnwerpers te zetten.

Daarnaast kunnen ze MER-scores behalen voor de 2022 World Young Horse Championships in Ermelo, en verdienen ze exposure, ervaring, roem en lof met hun jonge sterren.

"Het is belangrijk om een jonge paardentraditie te ontwikkelen in het Midden-Europese gebied voor de toekomst van de sport in onze regio," zei showhost Arie Yom-Tov.

CDI-YH-rubrieken in Pilisjaszfalu
Yom-Tov van Stal Unikornis in Pilisjaszfalu besloot om speciale flair en betekenis te geven aan de CDI-YH klassen die al gepland waren voor zijn internationale CDI 4* show in mei. Het "Centraal Europees Kampioenschap voor jonge paarden" zal worden verreden volgens de FEI-reglementen met vier juryleden. Ruiters hoeven zich niet te kwalificeren voor deze wedstrijd. Het enige wat ze moeten doen is zich inschrijven voor de CDI-YH proeven via het FEI systeem.

De proeven staan open voor ruiters uit alle landen, maar de resultaten van de Midden-Europese combinaties worden in een apart klassement opgenomen en tellen mee voor de speciale prijzen. De finaleproef zal live worden becommentarieerd door ofwel het jurylid van de Ground Jury ofwel een deskundige, waardoor de proeven leerzaam zijn voor de ruiters en het publiek.

De pilot-editie van het "Central European Young Horse Championship," op het 2022 CDI Pilisjaszfalu zal hopelijk het begin zijn van een echt Centraal-Europees jonge paarden showcircuit met een jaarlijkse kampioenschapsfinale in Hongarije.

"We trekken alles uit de kast voor deze eerste editie volgende maand. Er zullen medailles zijn voor de top drie geplaatste atleten, sjerpen voor de winnaars, koelboxen voor de winnende paarden en stalplaten voor alle deelnemers," zei Yom Tov. "We hebben ook een podium voor de medaille-uitreikingen, waardoor deze jonge paarden uitdaging een echte kampioenschap flair krijgt."

De proeven staan open voor 5-, 6- en 7-jarigen met de Preliminary proef als opwarmingsproef en de finaleproef om de kampioenschapsrangschikking te bepalen. Voor elke finale is er een prijzenpot van 1.000 euro. Ruiters kunnen ook hun 4-jarigen meebrengen om te trainen.

Dressuur in Centraal-Europa ontwikkelen
De onderliggende motivatie voor het organiseren van het Centraal Europees Kampioenschap voor jonge paarden in 2022 is het helpen ontwikkelen van de dressuursport in Centraal-Europa op alle niveaus.

"Vijf jaar geleden werd een Dressage Working Group opgericht om de ontwikkeling van de dressuursport te helpen in landen waar de discipline nog niet zo sterk is," aldus het Oostenrijkse 5*-jurylid Sissy Max-Theurer. "Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Polen en Oostenrijk werken hierin samen en hebben al veel bereikt. Arie Yom-Tov is een zeer gemotiveerde showorganisator, die echt iets geweldigs heeft bereikt toen hij op het laatste moment de Europese Jeugdkampioenschappen 2020 organiseerde en de Europese en Midden-Europese jeugdruiters te hulp schoot."

Max-Theurer is van mening dat de dominante dressuurlanden - zoals Duitsland, Nederland, Denemarken en Zweden - de neiging hebben om de kleinere landen te overschaduwen op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden met hun grotere quotum van in aanmerking komende ruiters. Daarom is het belangrijk om de inspanningen en kansen voor de kleinere dressuurlanden te vergroten.

"Het is moeilijk geworden voor andere landen, die goede jonge paarden willen opleiden en daarom organiseren wij samen met Arie Yom Tov hun kampioenschap, waaraan alle paarden, ongeacht het stamboek, kunnen deelnemen," aldus Max-Theurer. "Het doel is om dit talent te ontwikkelen en ze in die landen te houden, in plaats van ze aan het buitenland te verkopen. Ik geloof dat het een geweldig initiatief is met potentie voor een grote toekomst."

2022 CDI Pilisjaszfalu van Young Horse Level tot Grand Prix
Het 2022 CDI Pilisjaszfalu op 12 - 15 mei 2022 heeft klassen voor jonge paarden en van pony-niveau tot Grand Prix. Ruiters worden beoordeeld door een all-star panel van negen 5* juryleden. Deze wedstrijd is een uitstekende gelegenheid om onder optimale omstandigheden en voor een ervaren jury aan de start te verschijnen en uw paarden vertrouwd te maken met de locatie in de aanloop naar het Europees kampioenschap voor kinderen en onder 25 jaar in augustus 2022.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: B_Fokker, Love_Mirra, MarJon, Nils, xLauLaUx en 10 bezoekers