Emmelie Scholtens naar dubbele overwinning in Kronenberg

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13749
Geregistreerd: 20-04-16

Emmelie Scholtens naar dubbele overwinning in Kronenberg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-22 17:17

KNHS
Sport

Afbeelding
Emmelie Scholtens en Indian Rock. Foto: Focussed.


Emmelie Scholtens heeft een fantastisch resultaat behaald op CDI Kronenberg. De TeamNL-amazone reed Indian Rock (v. Apache) bij zijn eerste internationale wedstrijd op het hoogste niveau naar zowel de overwinning in de Grand Prix, als in de Kür op Muziek. Naast Scholtens heeft ook TeamNL-collega Dinja van Liere er een internationaal Grand Prix-paard bij. Haar debuut met Hartsuijker (v. Johnson) op CDI Hagen was goed voor de zevende en achtste plaats.

De Grand Prix van Emmelie Scholtens en Indian Rock werd beloond met de fraaie score van 74,369%. “Ik vond de Grand Prix zeker al heel goed met een mooie score. Maar als ik kritisch ben, heb ik wat punten laten liggen op netjes halthouden en recht achterwaarts. Indian Rock laat hele mooie stukken zien waar je kippenvel van krijgt, maar er moet nog wat meer routine inkomen en alles moet iets meer gepolijst. Dat is ook harstikke logisch, gezien zijn ervaring”, vertelt Scholtens.

In zijn allereerste Kür op Muziek danste de negenjarige hengst naar 76,640%. “Ik had nog nooit kür gereden met Indian Rock en het was ’s avonds. Dat was toch een iets andere atmosfeer. Hij schrok van het geluid en vond het een beetje spannend. Daardoor gingen we even een stukje iets harder dan gepland en in de stap dribbelde Indian Rock aan. Maar we hadden ook weer hele mooie dingen. Het moet een beetje groeien en ik hoop dat we dat de komende periode kunnen gaan doen. Indian Rock is een heerlijk paard in de ring en het is echt genieten met hem. Hij is door de juryleden heel goed ontvangen en de scores kunnen makkelijk omhoog als het wat strakker wordt”, vervolgt Scholtens, die als volgende wedstrijd het NK Dressuur op haar planning heeft staan. Dan neemt de amazone uit Gorinchem ook haar hengst Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) mee.

CDI Hagen
Dinja van Liere was afgereisd naar het Duitse Hagen, hetzelfde concours waar precies een jaar geleden haar internationale Grand Prix-carrière begon. In de CDI3* Grand Prix reed ze Hartsuijker bij zijn internationale debuut op het hoogste niveau met 71,196% naar de zevende plaats. De Grand Prix Spécial sloten ze af met 71,787% en de achtste plaats. De amazone uit Uden had ook haar toppaard Hermès (v. Easy Game) meegenomen voor de CDI4* Grand Prix (kürgroep). Met een superproef en 77,913% won het duo de Grand Prix , in de Kür op Muziek werd het met 82,760% de tweede plaats.

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Kronenberg.

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Hagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, boeflover, lindidorst, Sewri, shaddy82 en 17 bezoekers