Thuiskeuring regio Groningen levert twee stermerries op

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101584
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Thuiskeuring regio Groningen levert twee stermerries op

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-22 08:52

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vrijdag 22 april stonden de thuiskeuringen te Groningen op de planning. Inspecteur Wim Versteeg werd deze dag vergezeld door regiobestuursleden Agaath Timmerman en Theo Sieling, een mooie manier om de lijntjes met de leden kort te houden. Negen paarden werden vandaag opgenomen in het stamboek waarvan twee merries op basis van reeds behaalde sportresultaten ook het sterpredikaat ontvingen.

In de dressuurrichting gold dit voor de sport-dr merrie Jealous-love (De Niro uit Aria elite IBOP-dr prok prestatie v.Oscar) gefokt en geregistreerd bij F.H. Leeuwerke uit Winschoten. Deze 1.69m metende merrie wordt door Callista Leeuwerke in het ZZ-Zwaar uitgebracht. Ze behaalde vandaag 70 punten voor exterieur en op basis van haar sportpredikaat werd haar het sterpredikaat toegekend. Wim Versteeg licht toe: “Dit is een royaal ontwikkelde merrie met een mooie schoft-schouder partij. Het is daarbij een aansprekende merrie die sterk beweegt en vooral opvallend goed stapte.”

Gelderse merrie Jesdieni WL ster
In de fokrichting Gelders Paard werd Jesdieni WL ook ster verklaard. Deze Desperado-dochter uit de moeder van de goedgekeurde Gelderse hengst Mandienio WL (v.Glamourdale) acteert op Z1-niveau met Jelly Pestman. Wim Versteeg: “Deze merrie heeft eveneens haar sportpredikaat behaald en kon nu op basis van haar cijfers voor exterieur, stap en draf direct worden opgenomen in het stamboek en ster worden verklaard.”

Nog eens zeven paarden opgenomen
Er werden nog zeven paarden opgenomen in het stamboek, vijf van hen behaalden 70 punten of hoger en dragen vanaf heden het stb-ext predikaat. Zij kunnen zich opwaarderen naar ster wanneer zij met goed gevolg hun bewegings- of springkenmerken tonen op de stamboekkeuring of in een aanlegtest of het sportpredikaat behalen. Één van de paarden die dit al binnen handbereik heeft is de Z1-dressuur ruin John Jeffrey Johanson (FOTO, v. Everdale uit Promesse ster v.Havel, fokker O.R. Arkema-Hartman).

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, amyz, AnnickT, Berdien, Bloemetje75, Felixity, goesju, hyppolyte, JesdaJinn, kamsel, maaikemuis, miezelke, Nanaatjee, Poosje81, Sas75, xYaartje en 47 bezoekers