Dominique Hendrickx scoort zilver in Rider of the Year award

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101625
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Dominique Hendrickx scoort zilver in Rider of the Year award

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-22 08:47

Equnews
Sport

Afbeelding
Dominique Hendrickx met Etundel de Marocy. Foto: © FEI/Hippo Foto - Sharon Vandeput


Er was geen ontkomen meer aan Patrick Stühlmeyer (Osnabrück). De 31-jarige springruiter had voor de laatste etappe van de Bemer Riders Tour 2021 al zoveel punten verzameld over het seizoen, dat hij al voor de finale in Hagen am Teutoburger Wald tot "Ruiter van het jaar" was bepaald.

Nu voegde hij daar nog een punt aan toe, zodat hij het seizoen zegevierend afsloot met 54 punten uit vijf starts. De tweede plaats in het eindklassement ging naar Dominique Hendrickx met 37 punten, voor Angelique Rüsen (33 punten). De overwinning in de zesde en laatste etappe ging naar de Zweed Henrik von Eckermann met Glamour Girl na twee foutloze ronden. Dominique Hendrickx werd tweede met Koriano Van Klapscheut voor Janne Friederike Meyer-Zimmermann (Pinneberg) met Messi van't Ruytershof. Beide duo's waren ook de twee rondes zonder fouten doorgekomen.

Voor Patrick Stühlmeyer was het winnen van de Riders Tour een droom die uitkwam: "Ik ben super blij. Om de titel hier voor mijn thuispubliek te winnen maakt me ongelooflijk trots. Voor mij is dit het grootste succes uit mijn carrière", aldus de ruiter uit Osnabrück, die geboren werd in Georgsmarienhütte. Hij was het hele seizoen de meest consistente ruiter en verzamelde in elk van zijn vijf starts minstens tien punten. "Ik had vier verschillende paarden in vijf springonderdelen, was nul in elk springonderdeel. Daar moet ik mijn baas voor bedanken, hij heeft me het hele jaar super gemotiveerd", zei Stühlmeyer, die rijdt voor de stal van Riders Tour-organisator Paul Schockemöhle in Mühlen.

Dankzij zijn punten kon de bronzen medaillewinnaar van de Duitse kampioenschappen van 2021 de barrage van de laatste etappe in Hagen ontspannen vanaf de tribune bekijken. Hoewel Stühlmeyer met de Württembergse merrie Carmina (v. Casall - Cassini I) een foutloze eerste ronde had weten neer te zetten, waren de twee iets te langzaam, waardoor ze de tweede ronde misten met een strafpunt wegens tijdsoverschrijding. Voor de 15e plaats kregen ze toch nog een punt in het klassement van de Riders Tour en voor de titel zelfs een auto, die hij op de ereronde direct na de prijsuitreiking mocht testen. "De auto was achteraf in het parcours iets sneller dan de ruiter", zei Stühlmeyer lachend. "Maar mijn paard deed het geweldig. Ik wilde hier al een beetje in de mix zitten, pakte aan het eind nog een punt en reed de finale super naar huis."

Voor Angelique Rüsen (Marl) is de podiumplaats ook weer een mijlpaal in haar carrière. In 2018 werd ze Duits kampioene in het springen. In elk van de twee voorgaande jaren had ze al de zilveren medaille gewonnen. Ze reisde naar de laatste Riders Tour-etappe op de tweede plaats in het tussenklassement. De 30-jarige startte met de Franse hengst Atomic Z in Hagen. Na een weigering kort voor het einde van de eerste ronde gaf de amazone het echter op en moest toezien hoe de Belgische Hendrickx haar toch nog passeerde in het algemeen klassement. "Op het einde moet alles passen. Helaas kon ik mijn beste paard niet meenemen naar Hagen. Atomic was eigenlijk heel goed in vorm, maar vandaag was het gewoon niet mijn dag." Toch zei ze dat het speciaal voor haar was om voor de eerste keer op het podium van de Riders Tour te staan. Ze had de vierde etappe in Donaueschingen gewonnen met haar toppaard Arac du Seigneur. "Ik heb nog niet zoveel Grote Prijzen gewonnen om te kunnen zeggen dat ik elke week vooraan sta. Ik had mijn zinnen hoog gezet voor vandaag en hoopte dat het zou lukken. De derde plaats betekent veel voor me."

Na de opening in Hagen in april 2021 leidde het seizoen van de Riders Tour via het Horse Festival Redefin, Pferd International in München en Donaueschingen-Immenhöfe terug naar Hagen, waar de vijfde etappe werd verreden in het kader van het EK Dressuur. De finale had eigenlijk in februari in Neumünster moeten plaatsvinden. De Corona-eisen maakten het de organisatoren echter onmogelijk om dit plan uit te voeren. Dus, zoals zo vaak in de maanden ervoor, was er een wijziging van de plannen. Nu vindt eerst de finale van de 2021 Riders Tour plaats in Hagen tijdens de editie "Horses & Dreams meets Canada", voordat zondag om 14.00 uur de Grote Prijs op het programma staat. Deze springwedstrijd is tegelijkertijd de evaluatie- en openingswedstrijd van het Riders Tour seizoen 2022. Tot groot geluk van ruiters en toeschouwers hebben zowel de organisatoren, de familie Kasselmann, als de sponsor, de firma Bemer, de handen ineengeslagen.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Fly_high, Gitana, hagelslag, Malle_meid, Miiej, MyWishMax, pol013, pukkepaard, sas66, YandexBot en 58 bezoekers