Maeva Hoang's Grand Prix paard Blacktime verkocht naar België

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102115
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Maeva Hoang's Grand Prix paard Blacktime verkocht naar België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-22 18:33

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Franse Grand Prix amazone Maeva Hoang heeft haar toppaard van stal, Blacktime, verkocht aan de in België gevestigde Deense Under 25 amazone Emilie Thornby Ffinch. Blacktime is een 16-jarige Nederlandse KWPN ruin van Painted Black uit Ulocia (v. Goodtimes x Burggraaf). Hij is gefokt door H. Van Enckevort en heeft drie broers en zussen - Zalzatime (v. Painted Black), ChaCha Time (v. Painted Black) en Glamour Time (v. Bordeaux) - die allen op Grand Prix niveau lopen. Blacktime werd als veulen verkocht op de Prinsjesdag veulenveiling in 2006, twee jaar nadat volle broer Zalzatime voor de veilingrecordprijs van 96.000 euro verkocht werd aan de familie Lisman.

Verhuizing naar Frankrijk
Blacktime dook als jong paard weer op in de publieke belangstelling in Frankrijk, in eigendom van Maria-Hendrika Meijer. In 2010 won Blacktime onder Jean Etienne Suisse de Sainte Clair het Franse kampioenschap voor jonge paarden van vier jaar oud. In 2011 nam Maeva Hoang de teugels over en na een plaats in de top tien op de Franse kampioenschappen voor jonge paarden in 2011, maakte ze in 2012 haar internationale showdebuut op de 6-jarige Blacktime in Vierzon. Er volgde een pauze van vier jaar in het internationale showen en in 2016 liet Hoang zich inschrijven als eigenaar van de hengst en verscheen ze opnieuw met de hengst op Lichte Tour-niveau op het CDI Saumur. In de herfst van dat jaar maakten ze hun internationale Grand Prix-debuut op dezelfde locatie.

In 2017 zakte het duo echter terug naar lichte tour niveau en kwamen ze uit in Saumur en Compiegne. Dat jaar werd Blacktime ingediend bij de Franse ploeg als WEG- en Olympisch teamkandidaat, maar na het najaar van 2017 werd hij pas vier jaar later meer internationaal getoond. In februari 2021 werd hij ingeschreven op het CDI Le Mans, maar teruggetrokken uit de Prix St Georges proef.

Verkocht naar België
Blacktime is verkocht aan de Deense Emilie Thornby Ffinch, die in Brussel, België, woont en traint bij Françoise Hologne-Joux. De 21-jarige Ffinch vertelde Eurodressage dat ze nu voor België rijdt en zich voorbereidt op een Under 25-debuut.

Ffinch kwam van 2015 tot en met 2016 internationaal uit op pony's met Truly Yours (v. Timberland x Parino B) en Boogie de l'Aube (v. Don't Worry x Varello). In 2016 kocht de familie Quitaro (v. Quaterback x Sam-Sam) die bedoeld was om haar junior-young riders paard te worden, maar een hoefprobleem vertraagde die overgang in niveau. Ffinch heeft zich gefocust op thuis trainen en wedstrijden rijden op nationale shows in België.

"We moeten elkaar nog leren kennen, maar ik hou van mijn kleine rockstar," zei Ffinch op Instagram over Blacktime. "We moeten nog wat meer expressie vinden maar worden elke dag sterker." Maeva Hoang heeft haar geholpen met het vinden van de knopjes bij de hengst.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Afbeelding

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Caithlynn, AhrefsBot, ClaudeBot, DotBot, josien_m_, LisaVH96, M_Jacky, pjer, Renss, Skye93, sunny43, Vagabondo en 11 bezoekers