Finse Salminen (14) rijdt eigengefokte Kroonmerrie naar sportpredicaat

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13754
Geregistreerd: 20-04-16

Finse Salminen (14) rijdt eigengefokte Kroonmerrie naar sportpredicaat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-22 14:03

Phryso.com
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


In Finland is Patricia Salminen succesvol met haar Friese merrie Jebina van Vitikkala Kroon Sport AA (Maurus 441 x Olof 315). Half april reed de amazone haar 11-jarige Kroonmerrie naar het Sportpredicaat. In vijf wedstrijden reed ze vijf keer naar scores boven de 60%. ‘Patricia heeft Jebina helemaal zelf getraind naar dit niveau’, geeft vader Juhani trots aan. ‘Daar begon ze al mee toen ze nog tien was, nu is ze 14 jaar en heeft ze het Sportpredicaat verdiend.’

Kroon en Sportmerrie Jebina
Al vanaf jonge leeftijd is Patricia verknocht aan de Friese paarden.
In 2019 was er een keuring in Finland en toen trainde Patricia hun eigen gefokte Jebina van Vitikkala Kroon Sport AA (Maurus 441 x Olof 315). De merrie kreeg een eerste premie en werd fokdagkampioen. Jebina is een dochter van Stermerrie Nelleke fan Hylpen, die als grootmoeder de Ster Preferent Inngrid (Tsjalling 235) heeft, die ook in de moederlijn van Eise 489 voorkomt.

Patricia rijdt ook een Friese ruin: Oeds V. Ster (Leffert 306). Met de 18-jarige ruin won de toen nog 13-jarige amazone vorig jaar een bronzen medaille op het Noordelijk Baltisch Kampioenschap, de FEI NBCH. ‘Ze was de enige met een Fries paard op deze internationale wedstrijd’, vertelt haar vader Juhani.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, ALiuvv, amber15, Annika__, CharleyT, danielle_x, Domiinooo_, Esther_r20, Jet, Misslev, really_me, supertammy, Wpaard, xBeauuu, xRooss en 31 bezoekers