Eindelijk weer een veiling voor Friese veulens: Excel Friesian Auction

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13754
Geregistreerd: 20-04-16

Eindelijk weer een veiling voor Friese veulens: Excel Friesian Auction

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-22 17:58

Phryso
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: S. Feenstra.


Een veiling van Friese paarden staat op het verlanglijstje van veel organisatoren en Friese paardenliefhebbers. Het zijn Mirella van Leeuwen en Annelou de Man, die hun krachten bundelen om een platform te ontwikkelen waar verkopers en kopers van Friese veulens elkaar kunnen vinden. De eerste veiling voor Friese veulens is in september: de Excel Friesian Auction.

"Mirella en ik deden jaren geleden samen een aantal projecten bij Academy Bartels", vertelt Annelou de Man. "We bleken heel goed bij elkaar te passen en elkaar aan te vullen, en zo ontstond na de zomer het idee voor een samenwerking. Nog iets wat we gemeen hebben, is onze passie voor Friese paarden. Het opzetten van een online veiling voor Friese paarden was dan ook snel geboren."

Contacten én know how
In de wereld van de Friese paarden is Mirella van Leeuwen een bekende naam. Ze zit in de KFPS-ledenraad en is actief in de Fokvereniging het Friesche Paard Zuid-Nederland. Mirella fokt met de Stermerrie Trix van Stal Herven (Wikke 404). "Mirella heeft de contacten en de kennis op het gebied van evenementenorganisatie en ik ken alle ins & outs wat (online) veilingen betreft, ik organiseer namelijk ook bijvoorbeeld Elite Veulenveiling Borculo."

Dressuurfriezen
Paardenmensen kennen Annelou vooral van de (KWPN-)sportpaarden, maar haar allereerste dressuurpaard was een Friese merrie. "En nog altijd fokken we bij onze Beart 411-merrie elk jaar een veulen. Vorige maand kreeg ze haar derde Tymen 503-nakomeling. We zijn met name gericht op het fokken van Friese dressuurpaarden, maar ook bijvoorbeeld Claes HM (Doaitsen 420 x Beart 411), die meerdere Nederlandse titels in het tuig won met Susan Wind, is bij ons geboren."

Ambassadeurs
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de voorbereidingen, om draagvlak te creëren voor de veiling. "We hebben allereerst met het KFPS om de tafel gezeten, want een samenwerking is zeker wenselijk. Daarnaast zijn we nu druk om alles vorm te geven, partners te verbinden en stappen te maken richting de lancering. In september organiseren we onze eerste Friese veulenveiling onder de naam “Excel Friesian Auction’", vertelt Annelou.

Voordelen van een veulenveiling
Friese paarden, die verkopen zichzelf, zou je zeggen. De goede sportpaarden vertrekken voor torenhoge prijzen naar het buitenland en ook jonge paarden, fokmerries en veulens vinden gretig aftrek. Want het Friese paard is populair. Toch heeft een online veiling veel voordelen. Annelou: "In plaats van tien potentiële kopers voor je veulen, bereik je er zomaar tienduizend. De (buitenlandse) markt is immers immens groot! En doordat meerdere mensen bieden op een paard, wordt er een hogere prijs betaald."

Foto’s en video’s
Er zijn meer voordelen aan het aanbieden van je paard via de Excel Friesian Auction. "We screenen de bieders, waardoor de koper bijna altijd een betrouwbare partij blijkt te zijn. Komt een koper niet met geld over de brug, dan dragen wij de verantwoordelijkheid om tot een passende oplossing te komen. Je veulen wordt uitgebreid en twee keer klinisch gekeurd en professioneel op de foto en video gezet. Ook schrijven we uitgebreide verkoopinformatie over het veulen, ook in het Engels uiteraard, waardoor de belangstelling al snel gewekt is."

Vier veilingen per jaar
"We beginnen met een veulenveiling", aldus Annelou. "Maar we willen het project verder uitrollen naar vier veilingen per jaar, ook voor jonge paarden, fokmerries, hengsten en paarden die in de sport worden uitgebracht." De veilingsite wordt momenteel gebouwd. Zodra die online is, berichten we u graag.

Kwaliteitsvolle collectie
Om de beste collectie te kunnen bieden, wordt niet gewerkt met een (kleine) selectiecommissie zoals je vaak ziet bij veilingen, maar met ambassadeurs die door het hele land reizen om veulens te spotten. De veiling vindt plaats meteen na de veulenkeuringen; een veulen dat goed beoordeeld werd, is immers nóg interessanter. Voor de foto’s en video’s worden de opnames gepland in het midden van het land.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Ann_Pam, Balou_k, Emj_23, Essie73, IASCrawler, K_nolan, maaikemuis, Misslev, SemrushBot, Sure_lee, Tieneke, XladyX, Zwerte en 17 bezoekers