NK Springruiters in Deurne begint donderdag

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102171
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

NK Springruiters in Deurne begint donderdag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-22 18:18

KNHS
Sport

Afbeelding
Harrie Smolders met Monaco tijdens de Dutch Masters 2022.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Van donderdag 21 tot en met zondag 24 april vindt in Deurne het Nederlands Kampioenschap springen voor senioren, young riders, junioren en children plaats. Marc Houtzager (Rouveen) is titelverdediger bij de senioren. Op de startlijst staan 49 concurrenten die zich bij bondscoach Jos Lansink in de kijker willen rijden en op zondagmiddag de medailles verdelen. Ook bij de jeugd belooft het NK een mooie strijd te worden.

In 2020 vond het laatste NK Springen plaats. Toen week het kampioenschap eenmalig uit naar Kronenberg en vond het vanwege de corona-pandemie niet in april, maar in augustus plaats. Nu is het evenement weer terug in Oost Brabant. Echter niet meer in Mierlo, maar op de terreinen van Green Valley Estate aan de Bruggenseweg in Deurne.

Marc Houtzager
Marc Houtzager is de regerend seniorenkampioen. Hij won de titel in de zomer van twee jaar geleden met Sterrehof’s Dante N.O.P. Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam namen toen de plaatsen twee en drie in. Deze week staan er 50 combinaties op de startlijst van het NK Springen senioren. Houtzager heeft zich ingeschreven met Holy Moley (v.Verdi), waarmee hij onlangs tweede werd in de 1.45m Grote Prijs in Kronenberg.

Harrie Smolders, vorige week tweede in de Wereldbekerfinale in Leipzig, geeft zijn toppaard Monaco rust en heeft voor het NK de schimmelruin Une de L’Othain (v.Conterno Grande) aangemeld. Jeroen Dubbeldam ontbreekt dit jaar op de startlijst.

Op de lijst van kanshebbers voor de titel komen: Jack Ansems met Flierefluiter (v.Zirocco Blue VDL), Willem Greve met Grandorado TN en Highway TN (beiden zonen van Eldorado van de Zeshoek), Bart Bles met El Rocco (v.Zirocco Blue VDL) en Gin D (v.Clinton), Jur Vrieling met Long John Silver 2 (v.Lasino), Michael Greeve met Fyolieta (v.Carambole) en Leopold van Asten, de kampioen van 2019, met twee paarden.

Familie Thijssen
Leon Thijssen heeft zich met twee paarden en zijn drie kinderen Sanne, Mel en Mans ingeschreven voor het kampioenschap bij de senioren. Mel en Mans, die deel uitmaken van het KNHS Talententeam, komen ook aan start in het Young Riders-kampioenschap waarin ze in 2020 op de vierde en zevende plaats eindigden. Bas Moerings is de regerend Young Riders-kampioen en maakt dit jaar de overstap naar de senioren met de hengst Ipsthar (v.Denzel vh Meulenhof). In deze leeftijdscategorie tot 21 jaar zal de startlijst op donderdagmiddag uit 27 combinaties bestaan.
Skye Morssinkhof is net als Mans en Mel Thijssen lid van het KNHS Talententeam, won in 2020 de juniorentitel en start komende donderdag bij de Young Riders. Voor het juniorenkampioenschap staan 42 combinaties op de masterlist. Daarvan zijn er meerdere ruiters en amazones die twee paarden rijden in het kampioenschap.

Jongste categorie
In de jongste categorie, die van Children, nemen zoals nu bekend 18 combinaties deel. De Children bijten donderdag het spits af op het NK, rijden vrijdagmiddag het tweede onderdeel en zaterdagmiddag staat het derde en beslissende onderdeel over twee manches op het programma. De kampioen bij de children wordt zaterdagmiddag gehuldigd.
Er is ook een competitie voor ponyruiters komend weekend, maar dat is echter geen kampioenschap.

Wedstrijdformule
Op donderdag in het eerste onderdeel van het NK rijden de deelnemers een snelheid- en wendbaarheidwedstrijd. De winnende tijd wordt omgerekend naar nul strafpunten. Het verschil in tijd met de winnaar en de overige deelnemers wordt omgerekend in strafpunten.
In het tweede en derde onderdeel worden eventueel gemaakte strafpunten opgeteld bij de strafpunten uit het eerste onderdeel. De combinaties met het minste aantal strafpunten na de drie onderdelen is Nederlands Kampioen.
Het derde onderdeel voor de senioren is zondagmiddag vanaf 13.30 uur een wedstrijd over twee manches waarbij de hindernissen een maximale hoogte hebben van 1.60m.

Programma NK Springen 2022
Donderdag 21 april
11.00 1e ond. NK Children, Snel-wendbaarheid
12.30 2e ond. Green Valley Estate Kampioenschap Pony's, Direct op tijd
13.45 1e ond. NK Junioren, Snel-wendbaarheid
15.45 1e ond. NK Young Riders, Snel-wendbaarheid
16.15 1e ond. NK Senioren, Snel-wendbaarheid

Vrijdag 22 april
08.00 2e ond. NK Junioren, Direct op tijd
10.00 2e ond. NK Young Riders, Direct op tijd
11.30 2e ond. NK Children, Direct op tijd
13.00 2e ond. NK Senioren, Direct op tijd
15.30 NK Veteranen, Klassiek/barrage

Zaterdag 23 april
08.00 3e ond. Green Valley Estate Kampioenschap Pony’s 1e manche Direct op tijd
09.15 3e ond. NK Children 1e manche, Direct op tijd
10.45 3e ond. Green Valley Estate Kampioenschap Pony’s 2e manche, Binnen de tijd
Huldiging Green Valley Estate Kampioenschap Pony’s
12.00 3e ond. NK Junioren 1e manche, Direct op tijd
14.00 3e ond. NK Children 2e manche, Binnen de tijd
Huldiging Kampioenen Children
15.30 Nationaal 1.45 Grote Prijs, Klassiek/barrage

Zondag 24 april
08.30 3e ond. NK Young Riders 1e manche, Direct op tijd
10.00 3e ond. NK Junioren 2e manche, Binnen de tijd
12.00 3e ond. NK Young Riders 2e manche
13.30 3e ond. NK Senioren 1e manche, Direct op tijd

Huldiging Kampioenen Junioren en Young Riders
15.10 Show rubriek pony’s: Bestronics Cup, Direct op tijd
16.30 3e ond. NK Senioren 2e manche, Direct op tijd

Klik hier voor het volledige programma.
Klik hier voor de startlijsten en de uitslagen van het NK springen 2022.
Klik hier voor de website van CHDeurne 2022.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, SemrushBot en 9 bezoekers