Equitana 2022: jubileumeditie inspireert bezoekers en de sector

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47960
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Equitana 2022: jubileumeditie inspireert bezoekers en de sector

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-22 17:42

*Pferd Aktuell
Algemeen

Afbeelding
Ingrid Klimke. Foto: © FEI/Oliver Hardt/Getty Images.


50 jaar Equitana - de verjaardag met het ronde getal bracht de internationale paardenwereld samen in Essen. Het was een waardige verjaardag. Bijna 101.000 bezoekers kwamen naar het Ruhrgebied om de grootste vakbeurs van de branche en de avondevenementen mee te maken. Het grote aantal bezoekers overtrof ruimschoots de verwachtingen van de organisator RX Austria & Germany. "We zijn overweldigd door de enorme respons van de afgelopen dagen en we willen iedereen bedanken voor het grote vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld", benadrukte COO Barbara Leithner. Zij voegt eraan toe dat Equitana 2022 een duidelijk signaal heeft gegeven aan de hele hippische sector en de beursindustrie in heel Duitsland. "We hebben laten zien hoe belangrijk dit evenement is voor de markt, vooral na de grote uitdagingen van de pandemie", voegt Equitana-directeur Christina Uetz toe.

Omzet overtreft verwachtingen
De hippische beurs bood 450 exposanten, waaronder gerenommeerde internationale merken en fabrikanten, opnieuw een platform om zichzelf en hun innovaties met succes te presenteren. De bezoekersaantallen en de omzet overtroffen duidelijk de verwachtingen. "We zijn zeer tevreden en konden geen verschil merken met vorige evenementen. Wij verkochten een stalgebouw en twee stapmolens. De bezoekers hebben veel zin in de beurs en zijn merkbaar in de stemming om te kopen", meldt Dorina Weber, hoofd Horse Pferdesportsysteme.

"Voor ons ging het veel beter dan verwacht. We hadden niet zoveel bezoekers verwacht, en de omzet is in overeenstemming met de bezoekersaantallen. Beurzen zijn belangrijk voor ons omdat zij ons de kans geven ons te presenteren en klanten warm te maken voor onze producten. Dit heeft een blijvende positieve invloed op ons bedrijf", zegt Jan Stübben, algemeen directeur van Joh's Stübben.

Afbeelding
Isabell Werth. Foto: © Olaf Kosinsky/Wikimedia Commons.

Innovatieprijs beloont duurzaamheid
De beste ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar werden door Equitana en het vaktijdschrift Pferdebetrieb beloond met de Innovatieprijs. De jury van deskundigen selecteerde acht winnaars uit 31 genomineerde producten. Bij de winnende ideeën stond het aspect duurzaamheid duidelijk op de voorgrond. "Met onze Hoftrac 1190e willen we een bijdrage leveren aan de emissiebescherming voor mens en dier. De onderscheiding bevestigt dat we een beslissende stap naar de toekomst hebben gezet", aldus Svenja Kirsch van de marketingafdeling van Weidemann, dat de prestigieuze onderscheiding in de categorie voertuigen en aanhangers in ontvangst mocht nemen.

De consumenten hadden de keuze bij de publieksprijs, die voor het eerst werd uitgereikt. Via social media kozen zij uit de genomineerde producten een riem van appelleer als winnaar. "Deze prijs is een enorme bevestiging voor ons. Het is voor ons zeer belangrijk om dicht bij onze klanten te staan en persoonlijk contact te onderhouden. Daarom bieden wij onze producten alleen online en op beurzen aan. De riem was voor ons een proefproject om uit te vinden of dit duurzame materiaal werkt en geaccepteerd wordt", benadrukt Robin Schuster, algemeen directeur van Royal Horsemen.

Enthousiaste bezoekers
"Het is gewoon fijn om hier terug te zijn. Er is zoveel te zien en nieuwe dingen te ontdekken. We zijn zo blij dat Equitana terug is", zegt een bezoeker. "Ik was vooral geïnteresseerd in het landbouwgedeelte, waar de machines en tractoren staan", meldt een bezoeker. "De paardenshows waren echt geweldig", zegt een andere bezoeker enthousiast. "Het persoonlijk ontmoeten van enkele influencers was voor mij een ervaring", zei een ander. Voor weer een ander lag de nadruk op shoppen. "Er waren zoveel goede koopjes bij de kraampjes." Deze uitspraken zijn representatief voor die van de vele andere gasten, die op de verjaardag van Equitana aanwezig waren.

Prominente Trainers
Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Equitana kregen de beursbezoekers in zeven dagen tijd meer dan 400 uur programma aangeboden. Talrijke prominente trainers zetten de beslissende accenten. Olympisch kampioene Ingrid Klimke, paardenprofessional Bernd Hackl en de meester van de vrijheidsdressuur Jean-Francois Pignon gaven hun kennis door tijdens een speciale trainingsavond. "De voorbereiding van deze opleidingsavond was erg leuk en we hebben ongelooflijk positieve feedback gekregen. Zelfs Uta Gräf zei dat ze geen enkel moment had willen missen en dat is een groot compliment", zei Ingrid Klimke. Ze heeft het hele jaar naar dit evenement uitgekeken. "Het is altijd zo spannend omdat er zoveel nieuwigheden zijn en het een weerzien is met veel geweldige paardenmensen."

Afbeelding
Linda Tellington Jones. Foto: Jxgjxg/Wikimedia Commons.

Ook zevenvoudig olympisch kampioene Isabell Werth deelde haar kennis in een clinic. "Het was geweldig om weer voor zo'n volle tribune te staan en de leerlingen een paar tips te geven over wat ze thuis in hun training kunnen verbeteren." De amazone uit Rheinberg benadrukte het succesvolle totaalconcept. "De Equitana is het enige evenement dat volkssport en topsport combineert en beide in gelijke mate een platform biedt." Olympisch eventingkampioene Julia Krajewski kon het met dit oordeel alleen maar eens zijn. "Het is een geweldige ontmoetingsplaats voor alle disciplines. En hoewel lesgeven mijn werk is, is het vooral leuk om voor zoveel enthousiaste mensen te staan", benadrukte de bondscoach van de Junioren.

Ook de door de Duitse Hippische Federatie (FN) aangeboden clinics met nationale trainers of vooraanstaande ruiters waren heel populair. Om in de grote ring van Equitana les te krijgen van U25 nationale trainer Sebastian Heinze, Benjamin Werndl, Christoph Hess of springtrainer Marcus Döring is voor veel ruiters een droom. Voor het eerst was er ook een trainersles voor para-dressuurruiters, waardoor deze discipline en haar speciale eisen dichter bij een breed publiek werden gebracht. Ook de praktijkles met de rijdende nationale trainer Dieter Lauterbach kon op veel applaus rekenen.

Geslaagd jubileum
Het hoogtepunt van de bewogen beursdagen waren opnieuw de drie Hop Top Show-avonden met artiesten uit heel Europa. "De Equitana is vandaag de dag nog steeds iets heel speciaals voor mij. Mijn eerste optreden daar in 1995 veranderde alles voor mij. Het was het begin van mijn internationale carrière. De verscheidenheid aan topartiesten op de Hop Top Show is echt uniek", zegt publiekslieveling Lorenzo. Voor de Grand Dame of Horsemanship Linda Tellington Jones, was het "de beste Hop Top Show die ik ooit heb gezien." De 84-jarige was speciaal voor de show uit Hawaï gekomen.

"Equitana is in alle opzichten uitzonderlijk. Wij hopen dat de beurs ook in de toekomst een geslaagde combinatie zal zijn van emotie, gemeenschapszin en een marktplaats voor de hele paardensportbranche", benadrukt FN-secretaris-generaal Soenke Lauterbach. De Duitse hippische federatie (FN) is al vele jaren de conceptsponsor van de wereldtentoonstelling.

Het hele jubileumprogramma inspireerde ook Friederich Witte, die Equitana vanaf het zogenaamd gekke idee van oprichter Wolf Kröber 50 jaar geleden tot vandaag heeft gesteund en begeleid. "Equitana is geen handelsbeurs, het is een natuurevenement", zegt de voormalige voorzitter van de Rijnlandse paardensportbond . Hij is verheugd dat het idee van een jaarmarkt voor de liefde voor paarden zo succesvol, en met zo'n vooruitziende blik, voortleeft.

De volgende Equitana vindt plaats in Essen, van 11 tot 19 maart 2023.
De volgende Equitana Open Air vindt plaats in Mannheim, van 12-14 augustus 2022.


Cowgirl

Berichten: 23705
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 17:52

Het was idd een geslaagd weekend. Ik hoop dat door deze positieve berichten ook de andere (nieuwe) standhouders zich voor volgend jaar weer aanmelden.

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

prompter

Berichten: 10748
Geregistreerd: 28-09-02

Re: Equitana 2022: jubileumeditie inspireert bezoekers en de sector

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 20:35

Hier ook geslaagde dagen gehad. Tot een week van tevoren was het onduidelijk welke Coronaregels er zouden gelden, dus ik snap best dat standhouders huiverig waren. Desondanks veel goede demo's en lezingen gevolgd, en volgend jaar hopelijk weer op volle sterkte. Het hotel is in ieder geval al geboekt :).

Extremely rare and Beyond Compare

webster543

Berichten: 3425
Geregistreerd: 06-08-07
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-22 16:39

Het was tof om terug te gaan, doch viel het wat tegen.
Om 14u hadden wij al alles gezien, veel hallen maar deels vol en de beroemde Nederlander die boven aan de roltrap zijn stand heeft, was er niet.
Hopelijk volgend jaar weer “volles Haus”

Insta : @aristo_dressage
“Pat the horse, slap yourself and do it again” Carl Hester

prompter

Berichten: 10748
Geregistreerd: 28-09-02

Re: Equitana 2022: jubileumeditie inspireert bezoekers en de sector

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-22 17:32

Die was er wel hoor, volgens mij in Hal 2, inclusief "Holland" bordjes boven zijn stand :j

Extremely rare and Beyond Compare

quarterH

Berichten: 6716
Geregistreerd: 23-01-09

Re: Equitana 2022: jubileumeditie inspireert bezoekers en de sector

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-22 19:54

Ik vond het een aanfluiting en teleurstelling.
Half lege hallen, veel grote ontbraken, westernhal was een doffe ellende.

100% Reiner


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Akshay, AmyJamess, Balou_k, danielle_x, K_nolan, Loe_Loe, MerleSimone, Monique1963, nonnekee, Roulette_, SharonIndezz en 30 bezoekers