Kootwijkerbroek middelpunt internationale studentencompetitie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13772
Geregistreerd: 20-04-16

Kootwijkerbroek middelpunt internationale studentencompetitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-22 16:09

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 mei a.s. vindt voor het eerst in Nederland de Internationale Studenten Competitie van het Educational Equestrian Network (EEN) plaats. Deze competitie wordt gehost en georganiseerd door de instructeursopleiding van Aeres MBO Barneveld, op de locatie van Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek.

Deelnemende Europese hippische opleidingen zijn onder andere Warendorf (D), Saumur (F), Flyinge (S) Stromsholm (S), die net als Aeres MBO Barneveld hun beste studenten van de instructeursopleiding afvaardigen. Inzet van de strijd is de eervolle vermelding van ‘EEN’s Best International Student Rider 2022’. De competitie bestaat uit 4 verschillende onderdelen. De studenten rijden de onderdelen springen en dressuur op voor hun ‘vreemde’ paarden. Daarnaast geven de instructeurs in opleiding in het Engels praktische rijlessen en een theorieles.

Veelzijdige competitie
Van de studenten wordt veel gevraagd van hun veelzijdigheid op rijtechnisch niveau. Ook de test op instructievaardigheden liegt er niet om. Dag 1 gaat om het rijden van een dressuurproef op L niveau en een springparcours op 1.10m. Dag 2 wordt het niveau opgeschroefd naar M niveau dressuur en 1.20m springen. De Finale proef op dag 3 is op Z dressuur niveau en 1.30m springen.

Aansluitend op het wedstrijdprogramma staat een demonstratie gepland met Friese hengsten van manege de Nieuwe Heuvel op het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek.

Volg op Instagram
De inspanningen en vorderingen van de studenten zijn te volgen op de speciale Instagram pagina:
EENStudentcompetitionNL2022

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Muiz, siloux en 6 bezoekers