Harrie Smolders wint 3* 1.50m GP kwalificatie Lanaken

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13757
Geregistreerd: 20-04-16

Harrie Smolders wint 3* 1.50m GP kwalificatie Lanaken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-22 17:51

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Harrie Smolders, hier met Monaco tijdens TDM 2022, won met Bingo du Parc
een rubriek in Lanaken.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Op de Z-Tour in Lanaken werd de dag besloten met een CSI3* 1.50m Grand Prix kwalificatie. In de aparte jump-off mochten dertien combinaties het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie met de overwinning naar huis ging vandaag. Uiteindelijk was het Harrie Smolders die er aan het langste eind trok en de hoofdprijs voor zijn rekening nam.

Harrie Smolders kon rekenen op Bingo du Parc (v. Mylord Carthago HN) om de winnende tijd van 42,60 seconden neer te zetten in de barrage. Hiermee was Smolders zo'n 0,68 seconden sneller dan de Fransman Robinson Maupiler. Hij reed met Sir Charlie Chaplin (v. Chap 47) om het zilver in ontvangst te nemen met een tijd van 43,28 seconden. Ezequiel Andres Ferro Menendez reed in het zadel van Celli (v. Cellestial) in 44,24 seconden naar de derde plek.

Hoewel Eduardo Pereira De Menezes en Calypso des Matis (v. Paddock du Plessis HN) de snelste tijd hadden, eindigden ze door een springfout op de vierde plaats. Gudrun Patteet hield de Belgische eer hoog met Sea Coast Guinness (v. Nabab de Reve) die vijfde eindigde.

Joey Alberti derde in 1* 1.25m
In de CSI1* 1.25m rubriek was het Elke Appeltans die de ereronde mocht leiden. In het zadel van Falve (v. Guccio Ex Vleut) verzekerde ze een eerste plaats in een tijd van 60,02 seconden. Daphne Kindt en Joly de Mauretus (v. Toulon) volgden op de tweede plaats en reden over de meet in 65,04 seconden. Joey Alberti hield de Nederlandse eer hoog met Heartbreaker de Lux (v. Hermes de Lux) en finishte derde in 65,04 seconden.

Karla Schumacher en Caspari 31 (v. Condiro) eindigde vierde. Yolga Schartz en Ampourias de La Doua (v. Quality Bois Margot) werden vijfde.

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor Sylvie Morrier (Darlling des Bruyeres), Lali Gatellier (Pasa Nova de Muze), Sophie Schmidt (Hamlet Van Schuttershof) en Juliette Losfeld (Miss Luna Duresses) maar ook voor Lali Gatellier (Enzo Bb Z), Cathéline Welvaert (Davinia Dh Z) en Nadège Janssen (Get Off).

Klik hier voor de resultaten.

Loewie Joppen en Joey Alberti in top tien van 1.30m
In de CSIYH 1.30m proef waren het Loewie Joppen en Pallieter VD N Ranch (v. Windows vh Costersveld) die met een zesde plaats de Nederlandse eer hoog wist te houden. Hij werd op de voet gevolgd door Joey Alberti die met Corona Z (v. Comilfo Plus Z) zevende eindigde.

Tot slot waren er nog andere Nederlandse klasseringen voor Niels Kersten (King's Dream), Bart de Bruijn (Farinjo des Mec) en Kim Emmen (Kaiser Dmh).

Tenslotte wist ook Jasmijn Westerbeke (Qelana R Z) zich in de top tien te klasseren van de CSI1* 1.15m proef.

Klik hier voor de resultaten.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot en 4 bezoekers