Paardenpoep helpt Stichting Dimarte uit de shït

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48356
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Paardenpoep helpt Stichting Dimarte uit de shït

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-22 21:07

Bokt
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Printscreen website Stichting Dimarte.


Het runnen van een paardenopvang is niet makkelijk. Het kost, naast veel tijd, ook veel geld. De meeste paardenopvangs zijn voor het financiële gedeelte afhankelijk van donaties, maar Hester Bouwman, van Stichting Dimarte uit Raerd (Friesland), heeft iets anders bedacht. Ze heeft een ludieke actie verzonnen: om uit de shït te komen, verkoopt ze emmertjes met paardenpoep. Mensen mogen een emmertje mest komen halen, tegen betaling van een donatie.

Hester is op dit idee gekomen, doordat ze in korte tijd met meerdere tegenslagen te maken kreeg. Iemand vroeg waar waarom ze geen mest ging verkopen, want mensen zijn nu met hun tuin bezig. Zo gezegd, zo gedaan. De actie is zo'n groot succes, dat Hester zelfs al bezig is met afsluitbare emmers, om bestellingen op te kunnen sturen, en volgende week komt er een heuse "shït-markt", waarbij er een kraampje op het erf van de stichting komt te staan.

Op de website van de Leeuwarder Courant is een filmpje te zien.

Over Stichting Dimarte
Stichting Dimarte is een plek waar paard en mens ont-moeten. De stichting vangt paarden op met uiteenlopende problematiek, revalideert en bemiddelt waar mogelijk. Ze zetten zich met een groep van vrijwilligers en hulpverleners hard in om het paard weer paard te laten zijn. Daarnaast is het een ”dak” waaronder hulpverlening laagdrempelig aangeboden wordt, kennis gedeeld mag worden, mens en dier zich vrij verbinden, zodat niet alleen het welzijn van de paarden binnen de stichting verbeterd kan worden, maar ook paarden daar buiten. Anders doen, anders denken, samen doen.


Diane_

Berichten: 1984
Geregistreerd: 28-08-07
Woonplaats: Woudenberg

Re: Paardenpoep helpt Stichting Dimarte uit de shït

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-22 07:18

Wat een goed idee! :-)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoukjuuuhh, Binck8, bora, BreeWelshies, BulletjeBeer, ComscoreBot, Duhelo, Esplen, Fudge, Kabayo, Karma_k, Lijsken, Luna_Rose, maitestar23, mvermeulen1, MyWishMax, Oehlala, ogidni, PollyPancake, TurboDi, Typhoon en 74 bezoekers