Uitje voor het hele gezin: de North Holland Horse Trials

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14190
Geregistreerd: 20-04-16

Uitje voor het hele gezin: de North Holland Horse Trials

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-22 17:30

Rodi.nl
Sport

Afbeelding
Tim Lips en TMX Herby wonnen vorig jaar de CCI3*S tijdens de North Holland Horse Trials.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Topsport in de achtertuin van het Geestmerambacht. Dat vindt opnieuw plaats tijdens de zevende editie van de North Holland Horse Trials (NHHT) in het paasweekeinde van 15 tot en met 17 april.

Dit jaar mogen de deuren voor het publiek weer geopend worden. Dat is goed nieuws, want de NHHT heeft nog meer activiteiten op haar agenda om het hele gezin een geweldig weekend te bieden. Toegang is uiteraard gratis.

De terreinen van Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht te Oudkarspel vormen drie dagen lang het unieke decor voor een Internationaal Hippische Eventingwedstrijd, de mooiste, veelzijdigste tak van paardensport. In de disciplines dressuur, springparcours en cross-country komen 200 deelnemers aan de start uit 8 verschillende landen. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een nieuwe klasse namelijk een 4* event. Daarmee wordt de hoogst internationale ranking gehaald.

Dit jaar komt de absolute wereldtop, met Olympisch kampioenen en meerdere bondsteams, naar Oudkarspel. De formule 1 uit de paardensport! Ook de ‘kampioenen van de toekomst’ gaan strijden om de winst in de Internationale teamwedstrijd bij de pony’s. Het meest in het oog springende onderdeel blijft de Cross-Country. Over een parcours van een 4km zijn 30 hindernissen geplaatst, van een houtstapel, waterpartijen, heggen, landbouwagens en zelfs tractoren. Een ware uitdaging voor de deelnemers en absoluut de moeite waard om te aanschouwen. Dit is tevens een goede gelegenheid om in de prachtige omgeving van het Geestmerambacht te wandelen en in de buitenlucht te zijn. Daarvoor is een wandelroute uitgezet, waarbij je langs de wandelroute kunt genieten van een proeverij met heerlijke hapjes en drankjes. De opbrengst van deze proeverij gaat volledig naar het goede doel (rolstoelvrij schoolplein voor IKC Oudkarspel). Op de zaterdag wordt ook een gezellige countrymarkt georganiseerd en natuurlijk zijn er leuke (paas)activiteiten voor kinderen.

Vind het gouden hoefijzer
Op de route langs de cross country worden een aantal hoefijzers verstopt. Terwijl u een lekkere wandeling maakt en geniet van prachtige paardensport maakt u ook nog eens kans op mooie geldprijzen. Zoek zaterdag naar het gouden hoefijzer (€ 300), de twee zilveren (€ 200) en drie bronzen (€ 100) hoefijzers! De prijzen zijn beschikbaar gesteld door sponsor SpendLab, die het publiek graag wil laten ervaren hoe mooi de eventing paardensport is. Meld je bij aankomst aan voor de zoektocht bij de vrijwilligerstent bij de ingang en ontvang de spelregels en de route.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Googlebot, Jolynne, Knikmops57, Linde_C, Lithya, m0niekkkie en 24 bezoekers