Antoon Epskamp overleden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Antoon Epskamp overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-22 12:06

KWPN.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Op zaterdag 9 april is fokker en tuigpaardrijder Antoon Epskamp uit Hoevelaken overleden. Hij werd 78 jaar.

Antoon Epskamp werd in 2019 uitgeroepen tot Fokker van het Jaar. Hij fokte zo’n vijftig veulens. Hij kocht zijn eerste tuigpaardmerrie in 1998 bij Gezinus Vrieling in Coevorden. Dat was de destijds tweejarige Orona (Jochem x Pygmalion). Zij bracht in totaal 12 nakomelingen waarvan Virona, Zirona, Barones, Erona E en Grandioos de meest bekende zijn.

Virona
Dochter Virona schonk het leven aan 13 nakomelingen, waarvan drie elite, IBOP, PROK merries en één keur IBOP-merrie. Uit deze goede fokmerrie fokte Antoon ook het menpaard Cheron (v. Patijn). Hij pakte met Martin Hölle in 2017 de wereldtitel tweespan in de marathon.
Epskamp had zelf nog elf paarden en fokte met vier merries. Ondanks zijn ziekte bleef hij actief op de concoursen. Vorig jaar startte hij nog elf wedstrijden met de concourspaarden Grandioos (Atleet x Jochem) en Ivirona (Eebert x Waterman).

Geliefd
Los van de successen die Epskamp in de tuigpaardenwereld boekte, was hij ook zeer geliefd bij de mensen die hem kenden. Kenmerkend voor hem was dat hij niet zonodig op de voorgrond hoefde te treden en een ander al het goeds gunde. Hij was een waardige ambassadeur voor de tuigpaardsport en -fokkerij. Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

KWPN.tv zocht Antoon Epskamp in 2019 op voor een reportage. Bekijk het fragment hier terug.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


JoukjeV

Berichten: 332
Geregistreerd: 12-02-09
Woonplaats: een prachtig plekje

Re: Antoon Epskamp overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-22 18:17

Heel veel sterkte voor de familie. Een paar weken terug had ik hem nog aan de telefoon, had interesse in de merries die hij te koop had staan. Het was een heel leuk gesprek. Met heel veel passie en trots vertelde hij over zijn paarden. Een ultieme liefhebber.......
Gek om nu te lezen dat hij er niet meer is...

Tink net oan juster, der feroarest neat mear oan. Hjoed moat it heve, want doe kinst noch neat mei moarn! (denk niet aan gister, want daar verander je niks meer aan, vandaag moet het gebeuren, want je kunt nog niks met morgen)

De bonte droom is over - Bedankt lieve Bas

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ginny135, hoogendroog, Misslev, Tesssie14 en 4 bezoekers