De Zuidlaarder Voorjaarsmarkt is terug met méér paarden dan in 2019

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101628
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

De Zuidlaarder Voorjaarsmarkt is terug met méér paarden dan in 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-22 17:34

RTV Drenthe
Algemeen

Afbeelding
Dit is niet de Zuidlaarder markt. Foto: Roel van Deursen/Flickr


Na twee jaar uitval door corona maakte de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt vanochtend vroeg zijn langverwachte comeback. De markt, waar dit jaar 184 paarden, ezels en pony's te verhandelen vielen, trok veel bekijks uit binnen- en buitenland. Marktmeester Jaap Mellema was dan ook tevreden. "Het zonnetje schijnt dapper en we hebben meer paarden dan in 2019. Toen waren het er 169, nu zo'n twintig meer. Dat valt zeker niet tegen.

Mengelmoes
De paardenmarkten in Zuidlaren zijn een welbekende traditie, met de markt in het najaar als hoogtepunt. Toch kan ook 'kleintje Zuidlaardermarkt' op veel bezoekers rekenen. Op de markt viel een mengelmoes van Nederlands, Duits en Fries te horen. Ook Fransozen en Italianen lieten de markt niet schieten. Hendrik Bakker is één van de handelaren die zijn slag probeert te slaan in Zuidlaren. Op het moment van spreken is de opbrengst nog niet om over naar huis te schrijven. "Zuidlaren is altijd een leuke markt, maar de opkomst valt nog wat tegen." Bakker hoopt voor het sluiten van de paardenmarkt om 12 uur zijn drie shetlandpony's aan de man te kunnen brengen.

'Het enige wat je niet onder controle hebt'
Om 10 uur startte ook de warenmarkt in het dorp, al konden de meeste marktkooplui voor die tijd al op klandizie rekenen. Zo ook Frits Veurink uit Nijverdal. Hij staat al voor de zevende keer met zijn opmerkelijke handelswaar in Zuidlaren. "Ik verkoop afgekeurde klompen die zijn omgetoverd tot bieropeners", vertelt hij. Op de klompen prijken onder meer de logo's van voetbalclubs, ludieke spreuken en afbeeldingen van sporters als Max Verstappen en Valentino Rossi. Het weer zit mee en dat merkt Veurink meteen. "Het is het enige wat je niet onder controle hebt, maar het lijkt prachtig. De sfeer is ook altijd goed in Zuidlaren."

Bijzonder
Terwijl de paarden worden opgeruimd, maakt Zuidlaren zich op voor het vervolg van de warenmarkt met allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. Zo is er een pannakooi en kan er met pijl en boog worden geschoten. Marktmeester Mellema kijkt terug op een geslaagde paardenmarkt. "Je merkt dat men heel dankbaar is dat we weer zoiets organiseren. Zo heel veel markten als deze in Zuidlaren zie je tegenwoordig niet veel."

Beijk een sfeerimpressie hier: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/145807 ... an-in-2019

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Daan13
Berichten: 2869
Geregistreerd: 18-12-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-22 18:09

Bellatrix schreef:
Terwijl de paarden worden opgeruimd,Bij zo'n zin denk ik toch aan wat anders.... :oo :')


Maar fijn voor iedereen dat het weer lekker was en de wereld weer een beetje opstart.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Jintexx, Letsdunit, MyWishMax, Oehlala, Saranghea en 65 bezoekers