Vader en zoon strijden om de Oregon Trofee

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13768
Geregistreerd: 20-04-16

Vader en zoon strijden om de Oregon Trofee

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-22 12:51

KWPN.nl
Sport

Afbeelding
Idol, hij streed samen met zijn zoon Magnifiek om de Oregon trofee.
Foto: Amanda


Op de 29ste Noordelijke Tuigpaardendag, die dit jaar voor het eerst in Hippisch Centrum Exloo werd gehouden, was de strijd om de Oregon Trofee een rubriek waar velen naar uitzagen. Het werd een prachtige rubriek op deze prachtige dag.

Twee jaar werd de Oregon-Trofee niet verreden, een rubriek waar, naast roem, voor de fokker van de kampioen ook een fokkerspremie valt te verdienen die beschikbaar is gesteld door Vrienden van het KWPN. Deze prijs werd uitgereikt door Ralph van Venrooij, hoofd fokkerijzaken KWPN. Zes hengsten namen er deel en dat waren Magnifiek, Idol, Heliotroop, Icellie, Lexington en Lanto HBC. Titelverdediger was Icellie. Na een indrukwekkende individuele binnenkomst van elke hengst begon de strijd. Als eerste werd Magnifiek binnen geroepen gevolgd door Idol en Heliotroop. Daarna mochten de overige drie zich opstellen zonder geplaatst te worden. Allen werden ex aequo vierde aldus de speaker.

Enerverend
Toen begon voor drie hengsten de strijd om de roemruchte Oregon Trofee dan echt. Wat was het mooi en bijzonder om de negenjarige schimmel Idol tegen zijn pas vijfjarige schimmelzoon Magnifiek te zien strijden! En wat streed Heliotroop gelijkwaardig aan de koplopers mee in deze strijd! Het was tenslotte Magnifiek, de idol-zoon uit Helise keur van Atleet en gefokt door Henk Kruidhof uit Rouveen, die de Trofee won. Geregistreerde en rijder is Lambertus Huckriede uit Enschede. Magnifiek was heel best, de hengst blijft er constant zeer gretig op afgaan, elke volgende pas lijkt hij nog overtuigender dan de vorige te willen maken. Het chique front, het zeer expressieve voorbeen dat ver weg wordt gebracht, het sterk buigende en goed ondertredende achterbeen, de ruimte en het grote zweefmoment in zijn bewegingen en het constant in de schoft omhoog lopen; het maakte deze pas vijfjarige hengst tot een pracht kampioen.

Mooie vader
Vader Idol (Manno uit Boukje keur preferent van Plain’s Liberator en gefokt door Piet de Groot uit Leerdam) kwam al heel bijzonder binnen. Hij was zo voornaam en zo fijn van beweging. Wat een pracht verschijning is deze inmiddels bijna witte schimmel. Ook hij heeft zeer veel actie met ook veel voorbeen en een goed aantredend achterbeen. Misschien dat hij gaandeweg de wedstrijd net wat minder verheven in het front bleef dan zijn zoon, maar het mooie is dat alle hengsten zonder opzet werden voorgesteld. Mark de Groot reed de hengst van Black Horses B.V. uit Sliedrecht naar deze eervolle tweede plaats.

Goede derde
Een beste wedstrijd liep ook de tienjarige Heliotroop en daarmee de oudste in dit gezelschap. Ook deze hengst kwam al heel sterk binnen en hij gaf daar in de koers eigenlijk weinig op toe. Heel veel front, rondom een sterke actie met veel zweefmoment en ook hij bleef er duidelijk voor gaan en wist te overtuigen met zijn foutloze show. Hij is een zoon van Colonist uit Wunita ster preferent prok van Reflex M en Joop van Wessel uit Zwartebroek heeft hem gefokt. Hij is van de Mts. Naber uit Nieuw-Weerdinge en Henk Hammers was de rijder.

Ex aequo
Daarna dus de drie ex aequo geplaatste hengsten die zeker ook een mooie show brachten met hun scherpe manier van bewegen. Elk hengst doet het op zijn eigen aansprekende wijze. Het waren de zesjarige Lanto HBC (Delviro HBC uit Urby ster preferent van Patijn en gefokt door Douwe van der Boon uit Noardburgum) van de HBC-Stal uit Boyl met Harry van Middelaar, de zesjarige Lexington (Fantijn uit Higurante elite van Colonist, fokker Teus Mekelenkamp uit Pannerder) van H. Pos uit Ankeveen met Marcel Ritsma en de negenjarige Icellie (Bocellie uit Petrose ster preferent van Jonker) van fokker Rein Bosch uit Hellendoorn met Harm Jan Veenstra.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Bernadth99, Charmaine, Oehlala en 10 bezoekers