Martin Fuchs: "Het parcours was mooi opgebouwd met tricky elementen

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101111
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Martin Fuchs: "Het parcours was mooi opgebouwd met tricky elementen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-22 09:52

Equnews
Sport

Afbeelding
Martin Fuchs met Chaplin. Foto: Marlies Trap Fotografie
Martin Fuchs uit Zwitserland vloog aan de leiding van de Longines FEI Jumping World Cup™ Final 2022 in Leipzig, Duitsland. Max Kühner uit Oostenrijk en Elektric Blue P eindigden als tweede voor Conor Swail uit Ierland en Count Me In als derde.


"Het was zeker tricky, maar niet het hoogste of grootste parcours dat we de afgelopen weken of maanden hebben gereden", gaat Fuchs van start. "Het was heel mooi opgebouwd met wat moeilijkheden aan het eind met de combinatie uit de bocht en de laatste lijn met een heel korte drie passen naar een hoge plank en een optie van vijf of zes passen naar de laatste oxer", legde Fuchs uit.

Over zijn winnende rit zei Fuchs: "Ik had een goede loting, tweede-laatst, dus ik heb de meeste andere ruiters kunnen zien. Ik wist dat mijn paard Chaplin heel snel is en super voorzichtig, dus ik had een plan en volgde dat en het lukte allemaal. Ik nam wel risico's om snel te zijn, maar ik nam niet het laatste risico om zo snel mogelijk te gaan. McLain was vandaag sneller dan ik, maar hij had een rail uitgevallen en mijn plan was om iets sneller te zijn dan hij voor het geval ik een rail uitgevallen was, zodat ik nog steeds in de top vijf zou staan. Dus als ik nu naar het resultaat kijk, was ik 0,2 seconde langzamer dan het plan!", zei hij.

"Hij is heel voorzichtig en hij heeft een groot hart, dus we hadden een goede start vandaag, hij sprong prachtig en het ging heel goed voor mij. Ik heb het paard sinds mei vorig jaar. Hij heeft zoveel kwaliteit, hij is echt voorzichtig, hij maakt niet veel fouten en dat maakt het makkelijker voor de ruiter als je weet dat ze niet veel fouten gaan maken. Hij heeft een geweldig temperament, hij is voorzichtig, snel, hij is zo'n geweldig paard en we hebben een geweldige band samen", voegde hij eraan toe.

Zijn beoordeling van het parcours van vandaag was dat "het niet het grootste was, maar er waren veel krappe bochten en je moest behendig en snel zijn bij het nemen van een paar van die rollbacks. De een-na-laatste hindernis heeft veel paarden gevangen, dus mijn paard heeft het vandaag goed gedaan", zei hij.

En hoe zit het morgen met de barrage? Fuchs zei, "Het is een andere ronde en het gaat een hele grote worden, ik ga mijn paarden ruilen dus ik zal The Sinner rijden. Omdat Chaplin al wat ouder is wilde ik niet het hele kampioenschap alleen op hem doen. The Sinner is de afgelopen weken goed in vorm geweest en zondag rijd ik Chaplin weer voor de finale", legde Fuchs vol vertrouwen uit.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Binck8, Femke_Tweety, Just_Natural en 8 bezoekers