Dutch Dream: hoogste score bij kort verrichtingsonderzoek Warendorf

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25361
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Dutch Dream: hoogste score bij kort verrichtingsonderzoek Warendorf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-22 18:46

Eurodressage.com
Fokkerij

Afbeelding
Dream Boy, hier onder Hans Peter Minderhoud tijdens JA 2020, is de vader
van Dutch Dream.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De bij het KWPN gefokte Dutch Dream was de hengst met de hoogste score bij het verkorte 2-daagse verrichtingsonderzoek dat van vier tot en met zes april in Warendorf werd gehouden.

In 2022 loopt er vanuit de Duitse paardensportfederatie en de daar aangesloten fokkerijorganisaties een pilotproject voor een “verkort verrichtingsonderzoek” van twee dagen en of dat een mogelijke vervanger kan zijn voor het 14-daagse hengstenverrichtingsonderzoek.

Tien hengsten slaagden voor het verkorte verrichtingsonderzoek: zeven 4-jarigen en drie 3-jarigen. De scores lagen hoog, zes van hen haalden een scoren hoger dan 8.0. De jonge hengsten werden gereden door gastjurylid en amazone Jana Freund.

Dutch Dream
Tien hengsten waren ingeschreven voor de verkorte test in Warendorf, die vandaag tot een einde kwam. De hoogste score kwam op naam van de vierjarige KWPN-hengst Dutch Dream (Dream Boy x Furst Romancier). De vos scoorde een totaal van 8.64 punten. Hij kreeg een 8.8 voor zijn draf, een 8.7 voor zijn galop, een 8.0 voor de stap, een 8.8 voor de rijbaarheid en een 9 voor werkwilligheid.

Dutch Dream werd gefokt door Ab de Lange en is in eigendom van Stal Brinkman en Jacques Maree. Hij is Duitsland goedgekeurd bij het Oldenburger stamboek. Volgens Horses.nl zou hij in januari in Münster deelnemen aan de sportproef. Maar hij tikte hij zichzelf aan in de warming up en moest worden teruggetrokken.

Bij het verkorte onderzoek werd hij voorgesteld door Edith Chardon, de zus van Bram Chardon, die in 2021 Europees kampioen werd bij het vierspanmennen. Een maand geleden won het duo nog de competitie om de VSN Trofee, een wedstrijd waar men driejarige talentvolle paarden kan spotten.

Legendary
De hengst met de tweede beste score was Legendary (Lord Leopold x Blue Hors Leredo), die goedgekeurd is bij de Westfalers. Hij scoorde 8.54 punten.

De driejarige bruine hengst ontving een 8.3 voor draf, een 8.6 voor galop, een 8.7 voor stap, 8.5 voor rijbaarheid en een 8.7 voor werkwilligheid.

Hij werd bij het verrichtingsonderzoek voorgebracht door Justine Ludot, een jonge Franse professioneel amazone. Zij werkte eerst als stalruiter voor de Zwitserse springruiter Steve Guerdat, voordat zij ging rijden voor hengstenhouderij Ferienhof Stucker in Duitsland. Legendary is gefokt door Horst Schepper en in het bezit van Sönke Rothenberger.

Schäplitzer
Het derde beste resultaat kwam op naam van de vierjarige Trakehner gefokte Schäplitzer (His Moment x Exclusiv x Freudenfest). Hij kreeg een totaalscore van 8.40 punten.

Deze hengst kreeg een 8.2 voor draf, een 7.8 voor galop, een 9 voor stap en een 8.5 voor rijbaarheid en werkwilligheid.

Schäplitzer is gefokt door en in eigendom van Bernhard Langels.

De complete uitslag vind je hier.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Afanaisa91, Azmay, Facebook, josien_m_, Nef1985, roosjenat, xLauLaUx en 12 bezoekers