Dominator Z en Eldorado v.d. Zeshoek leveren toppers Youhorse.Auction

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13996
Geregistreerd: 20-04-16

Dominator Z en Eldorado v.d. Zeshoek leveren toppers Youhorse.Auction

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-22 16:51

Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
Dominator Z, hier onder ruiter Christian Ahlmann, is de vader van enkele veilingtoppers.
Foto: Thomas Reiner/ FEI/ Flickr


De Youhorse.Auction lopen als een olievlek over de wereld. Al honderden paarden werden verkocht naar plaatsen over de hele wereld, maar nieuw is de verkoop op dinsdagavond 5 april naar Zimbabwe, Griekenland en Kroatië. De Paascollectie met jonge en bereden springpaarden was in no-time verkocht. De twee duurste van 45.000 euro waren de zesjarige merrie Donna Summer (Dominator Z x Ustinov), die naar Hongarije verhuist, en de driejarige Thurbo van 't Palmenhof (Eldorado van de Zeshoek x Feinschnit I) die naar Italië verhuist.

"Dat is iets om de moed erin te houden", was de positieve reactie van Alan Waldman en Mario Everse na afloop. "Het was een geslaagde avond, waarop op een paar paarden na alle paarden zijn verkocht. We hebben het geluk gehad veel nieuwe klanten te mogen verwelkomen, zelfs uit nieuwe landen, maar ook een aantal van onze vaste klanten was er. Zij zijn tevreden over vroegere aankopen en komen terug om er nog enkele te claimen."

Vertrouwen bij de verkopers
Mario Everse merkt op dat de gemiddelde kwaliteit van de springpaarden flink omhoog is gegaan. "In het begin hebben we vrij veel eigen paarden aan de collectie toegevoegd. Later hebben ook andere mensen paarden ingebracht. Hoewel sommige paarden in het begin niet erg in de smaak vielen bij de kopers, gebeurt dat nu nauwelijks meer. De kwaliteit is nu beter. Doordat we zulke goede veilingen organiseren met een heel hoog verkooppercentage, merk je dat het vertrouwen van de verkopers in ons gegroeid is. We krijgen nu echt goede paarden te koop aangeboden en die gaan voor goede prijzen. Dat is nu wat we willen!"

Verkoop
Dinsdag was het alweer de dag van de 21e collectie. Twee Dominator-nakomelingen gaan naar twee verschillende klanten in Hongarije: Donna Summer (45.000 euro) en voor 16.000 euro Dollar Z (moedersvader Contendro I). Italië kocht er maar liefst vier. Naast Thurbo (45.000 euro) ging ook de vierjarige Uta Bronco (Untouchable x Ramiro Z) voor een mooi bedrag (38.500 euro).

Acht springpaarden reizen af naar de VS, zoals Dapper WB Z (Denzel van 't Meulenhof x Lux Z) en Chabalito (Chacfly x Marquise) voor 36.000 euro, en Celine DB Z (Cosun x Utrillo Z) voor 30.000 euro. Groot-Brittannië claimde Mowgli C (Hermantico x Charisma) voor 38.000 euro, Keronique DN (Harley VDL x Mr.Blue) voor 33.000 en Malibu R.A.G. (Bubalu VDL x Corland) voor 32.000 euro. Een Deense stal kocht Mister President (Harley VDL x Emerald) voor 36.000 euro. Slechts vier jonge veilingpaarden haalden de veilinglimiet van 10.000 euro niet, maar ook deze werden verkocht.

Veiling van mei
Maar geen tijd meer voor reflectie op de Paasveiling, want de nieuwe collectie wordt al geselecteerd voor de veiling die loopt van 30 april tot en met 5 mei. Springpaarden kunnen worden ingeschreven via de website www.youhorse.auction.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, BlackClaw, Bloodymary, Maanon_, meintje, neline11, winnetou4502 en 117 bezoekers