Harrie Smolders start in top 10 in wereldbekerfinale

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14341
Geregistreerd: 20-04-16

Harrie Smolders start in top 10 in wereldbekerfinale

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-22 15:32

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Harrie Smolders en Monaco, hier tijdens TDM/ IB 2022, staan negende na het eerste
onderdeel van de wereldbekerfinale springen.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Harrie Smolders (Lage Mierde) is in het eerste onderdeel van de wereldbekerfinale op de plaats negen geëindigd. Met Monaco liep de huidige nummer 11 van de wereldranglijst tegen een springfout aan. “Monaco sprong goed. Dit is zijn eerste kampioenschap waar hij aan mee doet. We hadden een mooie vlotte ronde”, is de reactie van Smolders. De Zwitser Martin Fuchs en de in Nederland gefokte hengst Chaplin wonnen het eerste onderdeel van de finale.

De eerste wedstrijd van de FEI Wereldbekerfinale springen in Leipzig was een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd waar het om de eindtijd gaat en een afgeworpen balk als drie seconden in de tijd wordt verdisconteerd. Dat leidde bij Harrie Smolders en zijn Holsteiner ruin Monaco tot een eindtijd van 68.69 seconden.
“We staan direct op achterstand”, reageert Smolders ad rem. “Monaco sprong goed en hij voelde heel goed aan. We hadden een mooie vlotte ronde met een hoog ritme. Als Monaco dan toch een fout moet maken deze dagen, dan maar liever in deze eerste proef.”
Smolders heeft wel een verklaring voor de springfout op de insprong van de dubbelsprong die tegen de tribune was aangebouwd. “We kwamen met iets teveel schwung in en ik zat toch wat dichter dan gepland.”
De achterstand op de concurrenten is nog niet groot. “Dit is het eerste kampioenschap van Monaco. We geven hem alle kansen. Hij heeft zich in eendaagse wedstrijden al ruimschoots bewezen. Nu gaan we kijken of hij dat de komende dagen in de finale ook kan.”

Monaco was in 2021 het meest winnende paard ter wereld en hij zorgde er mede voor dat Smolders zich weer in de top 10 van de wereld reed. Met de negende plaats na het eerste onderdeel horen ze zeker nog tot de favorieten. Vrijdagmiddag is het tweede onderdeel van de finale, zondagmiddag is de climax in de Leipziger Messe met een wedstrijd over twee manches.

Dit is de zesde wereldbekerfinale waaraan Harrie Smolders deelneemt. Zijn beste resultaat was in 2016 toen hij met Emerald op de tweede plaats eindigde. Smolders is de enige springruiter van TeamNL in deze finale. Kevin Jochems had zich met Turbo Z weten te plaatsen, maar verkoop van de hengst naar Mexico betekende dat Jochems niet deel kan nemen.

In de eerste twee onderdelen van de finale krijgen de deelnemers plaatsingspunten. Die worden op vrijdagavond omgerekend naar strafpunten. Daarbij komen de gemaakte strafpunten in de beide manches op zondagmiddag. De combinatie met de minste strafpunten wint de FEI Wereldbeker 2022.

Uitslag 1e onderdeel FEI Wereldbekerfinale springen, snelheid- en wendbaarheid, 1.60m
1. Martin Fuchs (Zwi), Chaplin (v.Verdi), 65.11 sec – 36 pnt
2. Max Kühner (Oos), Electric Blue F (v.Eldorado van de Zeshoek), 66.19 sec – 34 pnt
3. Conor Swail (Ier), Count Me In (v.Count Grannus), 67.06 sec – 33 pnt
9. Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco (v.Cassini II), 68.69 sec. (65.69) – 27 pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand op basis van plaatsingspunten

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot en 3 bezoekers