Een goed begin voor de Worldwide Friesian Tour

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13983
Geregistreerd: 20-04-16

Een goed begin voor de Worldwide Friesian Tour

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-04-22 19:35

Phryso.com
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Het is twee weken sinds de start van de Worldwide Friesian Tour en enthousiaste deelnemers uit tien verschillende landen hebben al een dikke 695 km weten af te leggen met hun Friese paarden.

Wereldwijd enthousiasme
Uit alle hoeken van de wereld stromen de deelnames binnen via de Facebookpagina van de tour. Friese paardenliefhebbers uit onder andere Nieuw-Zeeland, Australië, Europa en Canada zijn al mennend, wandelend of onder het zadel op pad geweest. Vele deelnemers vinden het initiatief zo leuk dat ze meerdere afstanden inbrengen.

Topscore
De meeste kilometers tot nu toe staan op naam van de Zweedse Amanda Krogstad, die in totaal nu 177 km in elf afstanden voor de Worldwide Friesian Tour heeft afgelegd. Afgelopen zondag deed ze bijna 35 km met haar drie Friese ruinen voor de kar. De minimale afstand om mee te doen is 5km, maar hoeft zeker niet buitenuit te zijn. Ook deelnemers die liever in de bak rijden of mennen kunnen hun afstand indienen om samen de 40.075km, ‘het rondje om de wereld’, te halen.

Meedoen is simpel
Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is dus 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina

284 dagen tot Leeuwarden
De laatste dag van deelname is 14 januari 2023 ; de zaterdag van de KFPS Hengstenkeuring. Het is vanaf vandaag 284 dagen tot de eindstreep, dus nog genoeg tijd om een leuke rit te plannen en mee te doen!

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, Amazonbot, Evilou, Ilse_C, Lauss_, meggiemeg, Peggylee, Vagabondo en 74 bezoekers