Yente (Jisse 433) vervult de droom van de twaalfjarige Jayda

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14326
Geregistreerd: 20-04-16

Yente (Jisse 433) vervult de droom van de twaalfjarige Jayda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-22 19:05

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Op het NK indoor werden de twaalfjarige Jayda Vermeer en Purarazadivino’s Yente (Jisse 433 x Onne 376) vrijdag 1 april achtste in de B-dressuur. "Het was voor Jayda een droom om op een groot zwart paard te rijden", vertelt Tess de Weerd, de eigenaresse van Yente. "Nu zijn ze de nummer 8 van Nederland in de B-dressuur."

Van uitstappen naar wedstrijd rijden
Met 65% procent in hun proef zijn Jayda en Yente op de achtste plaats geëindigd van het KNHS indoorkampioenschap in de B-dressuur. Een prachtig resultaat, terwijl ze nog maar een jaar een combinatie zijn. Jayda was met haar pony stalgenoot bij Tess. "Jayda droomde ervan op een groot zwart paard te mogen rijden." En zo begon Jayda met het uitstappen van Yente na een training. Van het één kwam het ander. "Dat ging heel leuk samen, Jayda heeft talent en wilde ook wedstrijden rijden. Dus toen ze 12 jaar was mocht ze haar startpas aanvragen." De eerste B-proef betekende meteen vier winstpunten. "Het ging fantastisch en dan volgen ook de selectiewedstrijden waar ze met mooie scores en oranje linten thuiskwamen. Uiteindelijk werd ze zelfs reservekampioen in onze regio." In Ermelo was het best spannend. "Ze hebben een veilige proef gereden, met scores van 192,5 tot 198,5 punten."

Nog maar 2,5 jaar onder het zadel
De inmiddels acht jaar oude Yente werd geboren in Zweden, als Taylor Kongsted. "Ik kocht haar toen ze 5,5 jaar was via een handelaar", vertelt Tess. Ondanks de leeftijd was Yente nog onbeleerd en Tess maakte de merrie zadelmak en ging ermee op wedstrijd. "We zijn op twee punten na Z2-startgerechtigd en het doel is om naar een hoger niveau in de dressuur in te gaan." En dat geldt natuurlijk ook voor Jayda, weet Tess. "Ze heeft haar eerste wedstrijd in de L-dressuur al gereden, 194 punten. We starten dus samen lekker door."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Banjer, CharlesZ, DotBot, Myrthe1, YandexBot en 12 bezoekers