Callie O'Connell krijgt GP paard Eaton H en Deduschka Moros op stal

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 27073
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Callie O'Connell krijgt GP paard Eaton H en Deduschka Moros op stal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-22 21:00

Eurodressage.com
Sport

Afbeelding
Eaton H met amazone Esmee van Gijtenbeek (bokker smeetjoew) tijdens het NK 2017.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De Amerikaanse amazone Callie O’Connell, die aspiraties heeft voor de U25, heeft het Japanse Grand Prix paard Eaton H welkom geheten in haar stallen, BerryField Dressage in Lincoln, Massachusetts.

Haar sponsor Betsy Dangel kocht twee Grand Prix paarden die internationaal hebben gelopen, om precies te zijn Eaton H als een U25 leermeester voor Callie en Deduschka Moros als leermeester voor zichzelf.

“Frosty (Deduschka) is een perfecte leermeester voor Betsy. We wisten de eerste keer dat we erop stapten al dat het een speciaal paard is,” schrijft BerryField Dressage op hun Facebook. “Voor Callie was het bij Eaton liefde op het eerste gezicht. Hun doel is mee te rijden in de U25! Nu begint het werk met het opbouwen van vertrouwen en vaardigheid van paard en ruiter.”

Eaton H
Eaton H is een 13-jarige Nederlandse warmbloedruin van Wynton uit de merrie Ziolita H (van San Remo). Wij is gefokt door Dhr. Hoeflaken en was oorspronkelijk van Esmee van Gijtenbeek, die hem ook trainde en uitbracht. Zij reed hem in Nederland tot op U25 niveau, daarna heeft ze hem verkocht.

In augustus 2017 werd Eaton H verkocht aan een sponsor van de Japanse Olympiër Masanao Takahashi als zijn hoop voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Het paard kreeg toen het voorvoegstel Unitechno voor zijn naam. Masanao maakte zijn internationale wedstrijddebuut met Eaton in 2019 tijdens het CDI Wellington en startte met hem tot kort voor het coronavirus uitbrak in maart 2020.

Christoph Koschel, de trainer van het Japanse team, nam de teugels over en bracht Eaton later in 2020 uit in Europa, daarna nam hij hem mee naar Wellington voor het Global Dressage Festival 2021. Takahasi bracht Rubincon, zijn tweede paard, nog uit op twee Europese wedstrijden in Hagen in mei 2021. Sindsdien lijkt hij van het wedstrijdterrein verdwenen te zijn. Eaton zijn laatste wedstrijd tot nu toe was met Koschel in het zadel, in juni 2021 in Herzlake.

Deduschka Moros
Deduschka Moros is een tienjarige Hannoveraan van Diamond Hit uit de merrie Rose Cocktail (van Royal Diamond). Het Wiesbadener Jugendwerkstatt staat geregistreerd als zijn fokker. Hij was eerder in eigendom van Janna Jochheim. Zijn naam is het Russische woord voor kerstman.

De schimmelruin werd voor het eerst uitgebracht in Duitsland, op 4-jarige leeftijd door Lena Waldmann, de trainer van de eigenaar. Daarna nam Janna zelf de teugels over. De twee wisselden om toen het paard door de niveaus heen groeide, helemaal naar de Grand Prix.

In 2017 werd het paard, met Waldmann in het zadel, 37e in de troostfinale voor vijfjarigen tijdens de Bundeschampionate. In 2018 werd hij bij diezelfde wedstrijd 18e in de troostfinale.

In 2020 maakten hij zijn internationale wedstrijddebuut met Waldmann in Herzlake in de medium Tour. Daarna kwam hij nog één keer internationaal uit, in 2021 in Zandhoven, ook op medium tourniveau. De laatste wedstrijd in Duitsland van het paard samen met Waldmann, voordat hij verkocht werd, was in januari 2022. Zij startten toen in Elmshorn op Grand Prix niveau.

Callie O’Conell
De Amerikaanse jeugdamazone Callie O’Connel komt uit Wilmington, Massachusetts. Zij startte haar wedstrijd carrière in 2011 met een pony, de Welsh Cob kruising The Night Sky Pilot. Maar ook met de Nederlandse warmbloed Zaphiro.

Haar eerste sportieve successen kwamen in 2014, toen ze met Tribaldi (Gribaldi x Venatoe) meedeed met de North American Junior Riders Championships. Ze werd 35e in de individuele proef met 58.474% De NAJRC waren haar eerste en enige internationale wedstrijd tot nu toe.

O’Connell ging vooruit in het rijden toen ze ging werken als assistent ruiter, met en voor Jane Karol bij Bear Spot Farm. In 2018 was zijn een van de vier Amerikaanse Young Riders in het DTF Young Rider International Dream Program. Hiermee reisde ze naar Europa om mee te doen bij CHIO Aken en om de sfeer op Europese wedstrijden te proeven. Haar laatste ritten tijdens een wedstrijd waren in 2021. Zij reed toen op B.B. King en Furst Story (Furst Heinrich x Rohdiamant), de Oldenburgerruin van Jennifer Silver.

Callie haalde een Bachelor als mode-ontwerper aan het Massachusetts College of Art and Design in 2021. Echter, ze lijkt te hebben gekozen voor een carrière in de paarden en een half jaar geleden vertrok ze naar Betsy Dangels BerryField Dressage.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Britta31, diemth, eva1969, Femke_Tweety, Patriesje en 19 bezoekers