Buitenlandse editie voor Friesian Talent Cup

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Buitenlandse editie voor Friesian Talent Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-22 16:29

Phryso.com
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Terwijl de gewonnen instructiedag voor de finalisten van de Friesian Talent Cup 2021/2022 afgelopen zaterdag nog werd georganiseerd, kijkt de organisatie ook alweer reikhalzend vooruit naar het nieuwe seizoen. Dit keer twee edities van de jonge Friese paarden competitie; de ‘vertrouwde’ Nederlandse versie die van start zal gaan in November maar voor het eerst ook een buitenlandse editie.

Online en live
De buitenlandse versie is bedoeld voor Friese paarden geboren in 2018 van over de hele wereld, Nederlandse deelnemers zijn uitgesloten van deelname. Buitenlandse combinaties moeten voor 15 mei hun online proef insturen, net zoals bij de Nederlandse editie van 2020 toen bijna de gehele competitie online verreden moest worden in verband met de corona-maatregelen. De organisatie streeft erna verschillende live instructiedagen en eventueel finales te organiseren, mits er voldoende combinaties door zijn.

Puntentelling blijft hetzelfde
Ook de buitenlandse combinaties moeten 68 punten of meer halen om een ronde verder te mogen. Volgens Wendy van de Veen, bestuurslid van de Friesian Talent Cup, is er bewust voor gekozen om paarden van 2018 uit te nodigen: ‘We willen echt de natuurlijke aanleg van de paarden zien, en op vierjarige leeftijd hebben de amazones of ruiters nog niet zoveel invloed als wanneer de paarden wat ouder zijn’. Zijn er minimaal 25 combinaties in een land met 68 punten of meer, dan wordt er in het desbetreffende land een live evenement georganiseerd, waar (een gedeelte van) het bestuur en van de competitie en de jury dan ook naartoe zal reizen.

Buitenlandse medewerking
De organisatie is nog op zoek naar sponsoren om de buitenlandse competitie optimaal te laten verlopen. De Amerikaanse FHANA heeft haar medewerking al toegezegd. ‘Dit vergt nog weer meer planning en organisatie’ aldus Wendy, ‘maar we zijn enorm benieuwd naar het buitenlandse talent en hopen positief bij te dragen aan de opleiding van jonge Friese paarden’.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Fnanne, Keandra, Laura82, MaGiL, Marrit13 en 11 bezoekers