Equitana: dressuur vanaf de grond en onder het zadel

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47960
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Equitana: dressuur vanaf de grond en onder het zadel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-22 19:31

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Jean-François Pignon, hier tijdens Horse Event 2009. Foto: Gillian Creighton/Bokt Wiki.


Als conceptsponsor van de World Equestrian Show op Equitana, van 7 - 13 april 2022 zal de Duitse hippische federatie (FN) vertegenwoordigd zijn met een programma van topklasse.

Tijdens een exclusieve trainingsavond zal Jean-François Pignon laten zien hoe eenvoudige oefeningen mens en paard in harmonie brengen. Gerenommeerde horsemanship trainers zullen zich presenteren in het dagprogramma, en internationale artiesten zullen van "Rhapsody" een bijzondere ervaring maken.

Bondscoaches aan het werk
De nationale trainers van de verschillende disciplines houden meestal een oogje in het zeil bij de topruiters en begeleiden hun voorbereiding op de volgende kampioenschappen. Tijdens de Equitana gaan ze van de top naar de breedte, en geven ze hun kennis door aan ruiters verschillende niveaus. Op dinsdag 12 april zal U25 bondscoach Sebastian Heinze aandacht besteden aan een elastische zit en fijne hulpen. Springgymnastiek staat op het trainingsschema van Markus Döring. De co-instructeur van het springteam nodigt op woensdag 13 april één leerling uit het springen en één uit de eventing uit.

Bernhard Fliegl, de bondscoach van de para-dressuurruiters, komt op zondag 10 april in actie. Aanstormende duo's uit de para-dressuur kunnen zich bij hem aanmelden voor de les. FN-trainingsambassadeur Christoph Hess zal zijn jarenlange ervaring overbrengen op donderdag 7 april, in de grote ring bij Equitana. Deelnemers konden zich tot 10 maart rechtstreeks aanmelden bij de FN voor alle lessen.

Dressuur onder het zadel en vanaf de grond
Dressuurtrainster Dr. Britta Schöffmann was 50 jaar geleden al bij de eerste editie van Equitana aanwezig. "Ik was toen twaalf jaar en maakte deel uit van een grijze ponyquadrille van manege Krefeld Hubertus. Ik geloof dat ik sindsdien geen show heb gemist, soms als ruiter, soms als jurylid en altijd als trainer en auteur." Deze keer geeft ze lessen over paardvriendelijk rijden op verschillende niveaus.

Afbeelding
Linda Tellington-Jones. Foto: Foto: Jxgjxg/Wikimedia Commons.

Dressuur vanaf de grond is het stokpaardje van trainster Dr. Claudia Münch. Haar doel is het verfijnen van de hulpen en het trainen van het lichaamsgevoel, om zo moeilijke lessen vanaf het begin voor te bereiden. In de grote ring bij Equitana geeft ze bezoekers compleet nieuwe indrukken. Met behulp van dronebeelden toont ze de oefeningen vanuit het perspectief van een vogel.

Paarden begrijpen met Jean-François Pignon
Met zijn vrijheidsdressuur fascineert hij mensen over de hele wereld. Hij leidt zijn paarden met speels gemak. Ze volgen hem, verzamelen zich om hem heen en groeperen zich onder zijn leiding, om steeds nieuwe figuren en formaties te vormen. Jean-François Pignon is de rustgevende invloed in hun midden. Met kleine gebaren bereikt de meester van de zachte communicatie een groot effect. De Fransman deelt de geheimen van zijn unieke band met de paarden op een exclusieve trainingsavond op dinsdag 12 april om 20:00 uur op Equitana.

Horsemanship in het dagelijks leven
Ook vrijheidsdressuur en horsemanship kunnen van dichtbij beleefd worden in de verschillende ringen van Equitana. De grand dame Linda Tellington-Jones zal speciaal vanuit haar thuisland Hawaï afreizen om haar TTouch-methode aan de bezoekers voor te stellen. Showruiter en vrijheidsspecialiste Kenzie Dysli zal op woensdag 13 april haar trainingsfilosofie demonstreren. Hiervoor zal zij niet alleen haar eigen paarden meenemen naar Essen, maar ook werken met paarden van deelnemers, die zij niet kent. De Tsjechische trainer Honza Blaha zal manieren laten zien om een innerlijke band tussen mens en dier te creëren. Hij heeft een eigen concept ontwikkeld om zijn paarden verzameld te laten werken zonder zadel of hoofdstel.

Veiligheid door partnerschap
Westernamazone en trickrider Yvonne Gutsche heeft discipline-overschrijdende trainingsbenaderingen ontwikkeld, die van het paard een veilige, kalme en betrouwbare partner maken in elke situatie. Zij zal de praktische uitvoering bij Equitana demonstreren.

Hoe de ruiter leert de wereld te zien vanuit de ogen van het paard wordt verteld door Michael Geitner. De uitvinder van Dual Activation en Equikinetic zal zijn brain jogging voor paarden presenteren. Wetenschappelijk heeft Dr. Vivian Gabor het leergedrag van paarden intensief bestudeerd. Zij zal demonstreren hoe zij haar bevindingen in de praktijk brengt door te werken met verschillende paarden van deelnemers.

Afbeelding
Santi Serra Camps, hier tijdens de Friesian Proms 2017. Foto: Aniek Molenaar Fotografie.

Sterren bij de Hop Top Show
De bewogen beursdag wordt in het Equitana-weekend afgesloten met een hele bijzondere gala-avond. In de nieuwe Hop Top Show Rhapsody zullen internationaal gerenommeerde artiesten het publiek betoveren met unieke beelden. Lorenzo de Flying Frenchman zal van de partij zijn, evenals de Spaanse specialist voor spectaculaire optredens Santi Serra Camps.

Snelheid en risico zijn de passie van trickrider Laury Tisseur, die het publiek fascineert met acrobatiek en snelheid. Ook het ensemble Excalibur en de IJslanders van Lixhof staan in vuur en vlam.

Ludwig Weinmayr en de stoeterij Kladruby zullen op hete wielen rijden en de Lusitano Quadrille Pedro Torres en Marie Desodt met hun pony's zullen voor magische momenten zorgen.

Voor meer informatie en kaartjes kijk je op Equitana.com


Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Ann_Pam, Balou_k, Emj_23, Essie73, IASCrawler, K_nolan, maaikemuis, Misslev, SemrushBot, Sure_lee, Tieneke, XladyX, Zwerte en 17 bezoekers