De fokkerij van de familie Van Seumeren

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

De fokkerij van de familie Van Seumeren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-22 19:27

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Marlies van Baalen met Ben Johnson. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


In een nieuwe serie fokkersverhalen trappen we af met Michaël van Seumeren en Annemarie Koning-van Seumeren van ANM Stables uit Didam. Wat voor een veulen hebben zij in de wei lopen en met welke merrielijn fokken zij?

Michaël van Seumeren groeide op tussen de paarden. Zijn stiefvader is Jan Bardoel uit Maashees. Annemarie vertelt: “Mijn schoonvader wordt deze zomer tachtig, maar hij heeft nog twee fokmerries en enkele jonge paarden in de opfok. Hij is de fokker van de dressuurhengst Kennedy (v.Ferro), die komt uit de merrie Zilverster. Zij is de stammoeder van deze lijn.” Zilverster keur pref prest van Saluut gaf meerdere internationale dressuur- en springpaarden. “Michaël en ik zijn met de springtak verder gegaan. Zo’n negen jaar geleden heeft Jan Weltfrau (elite prest EPTM-spr PROK van Voltaire) bij ons gebracht, zodat wij de lijn voort kunnen zetten. Zij is een kleindochter van Zilverster.” Weltfrau leverde onder meer de internationale springpaarden Goodman 26 (v.Zirocco Blue) van Helena Graf (1,40 m) en Freiherr 112 (v.Boss) van Neri Pieraccini (1,60 m).

Karakter
“Vanuit Weltfrau hebben we de fokkerij voortgezet. Michaël kent deze merries al generaties lang en is er echt mee opgegroeid. Hij ziet bepaalde karaktereigenschappen steeds weer terugkomen. Dat is heel leuk. We willen altijd een slag beter fokken en gaan voor goedgebouwde sportpaarden. Het karakter vinden we ook heel belangrijk. Dat moet prettig en meewerkend zijn. Dat horen we gelukkig regelmatig terug van mensen die een veulen van ons hebben gekocht of die met paarden uit dit lijntje omgaan. Ook het veulen van dit jaar is heel erg op mensen gericht.” Dat is het merrieveulen Schöne Frau ANM (Continental Blue uit Landfrau ANM elite IBOP-spr D-OC van Numero Uno). “Zij is een kleindochter van Weltfrau. Ze is rassig, hoogbenig en kan goed galopperen. We hebben bewust een grootramige hengst gebruikt, want de merrie is 1,65 meter. Het veulen lijkt de maat van haar vader te hebben, maar ook het rassige van haar moeder. Dus dat lijkt goed gelukt, we zijn heel blij met haar.”

Rondleiding bij Schockemöhle
Continental Blue (Conthargos x Chacco Blue) is onder Philip Rüping succesvol in de internationale springsport. “Door corona waren er vorig jaar geen hengstenshows. Michaël heeft het dekstation van Schockemöhle toen zelf gebeld en is daar naar de hengst gaan kijken. Continental Blue werd voor hem uit de stal gehaald en hij kreeg een rondleiding. We vinden het erg belangrijk om zelf de hengst te zien.”
De merrie Landfrau ANM wordt dit jaar weer gedekt. “Waarschijnlijk bij Lambada Shake AG. Het veulen wordt verkocht. Voor ons is het naast ons gezin en werk echt hobby. We hebben drie stallen en die zijn al vol. Er is al interesse voor het veulen, anders kunnen we het nog via de veiling proberen.” Vorig jaar werd een merrieveulen van Landfrau (v.Pegase van ‘t Ruytershof) via Veulenveiling Borculo verkocht.

Dressuurpaarden
“De fokkerij komt oorspronkelijk bij Michaël vandaan. Nu we het jarenlang samen doen is het een gezamenlijke passie geworden. Ik rijd graag dressuur, maar het is leuk om dit zo te combineren. Ik merk dat ik ook anders naar paarden ben gaan kijken”, vertelt Annemarie enthousiast. “Zes jaar geleden kochten we er een dressuuurmerrie bij. Juist omdat we zo kleinschalig fokken, zochten we een bewezen, sterke merrielijn.” Die vond het stel in de ster PROK-merrie Hasja M (Zhivago uit Cinea M elite sport-dres IBOP-dres PROK van Florencio). Zij is gefokt door stoeterij ’t Maalwater. Uit deze lijn komen onder meer de internationale Grand Prix paarden Ben Johnson (v. Johnson) van Marlies van Baalen en Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) van Tommie Visser. “Hasja had destijds een veulen aan de voet van Desperado. Die leek ook erg goed, dus we kochten ze samen.” De Desperado-merrie is inmiddels zes jaar oud en elite. “Zij had vorig jaar een merrieveulen van For Romance. Die staat in de opfok. De Desperado-merrie wil ik zelf in de sport uitbrengen. Haar moeder Hasja heeft dit jaar helaas geen veulen, maar we willen haar dit jaar opnieuw laten dekken.”

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers