Ivoli-E, beste verkochte paard van de Excellent Dressages Sales 2022

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101095
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Ivoli-E, beste verkochte paard van de Excellent Dressages Sales 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 18:39

Eurodressage

Afbeelding
Dream Boy, vader van Ivoli-E. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De 9-jarige voormalige Pavo Cup kampioensmerrie Ivoli-E werd het best verkochte paard van de 2022 Excellent Dressage Sales, die online werd gehouden en waarvan de biedingen op 26 maart 2022 sloten.

Voor de 16e keer organiseerden de organisatoren Nico Witte, Tim Coomans en Joep Schellekens een verkoop die zowel jonge als op hoger niveau getrainde paarden omvatte. In de editie van 2022 waren er 43 paarden in de aanbieding.

Ivoli-E
De 9-jarige KWPN-merrie Ivoli-E (v. Dream Boy x Jazz) werd voor 330.000 euro verkocht aan een Nederlandse dressuurruiter uit de buurt van Nijmegen.

Ovidius S (v. Negro x Lord Loxley) is voor 65.000 euro verkocht naar België, hoewel online staat aangegeven dat hij naar Nederland is verkocht.

Lumen Ghandi (v. Charmeur x Ferro) is voor 55.000 euro verkocht aan de Amerikaanse jonge ruiter Christian Simonson, die in de Verenigde Staten een verkoopbedrijf heeft opgezet met de in Wellington gevestigde Nederlandse paardenhandelaar Mischa Knol.

De jonge ster Newsation STMT (v. Sensation x Negro) bracht 50.000 op, terwijl de driejarige KWPN-hengst Otazu (v. Totilas x Cadans M) een top biedprijs van 40.000 euro had.

Enkele paarden werden niet verkocht omdat ze niet aan de reserveprijs van de verkoper voldeden. Negen paarden vielen buiten de veiling.

"Weer een geweldige veiling"
"Het was weer een geweldige veiling. De collectie was geschikt voor een zeer divers publiek. Voor veel paarden waren er meerdere bieders die hun kans probeerden te wagen" aldus Nico Witte.

Tim Coomans vult aan: "we hebben de afgelopen weken veel mensen gezien en gesproken, die de paarden kwamen bekijken en uitproberen. Daarnaast waren er ook kopers, die zonder vragen vooraf, het winnende bod hadden en de paarden mee naar huis konden nemen, waaruit blijkt dat er veel vertrouwen is in onze veiling!"

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amado, DotBot, rosak en 9 bezoekers