Van Uytert, Rockx en Maas leiden KNHS-Roelofsen Horsetrucks competitie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13718
Geregistreerd: 20-04-16

Van Uytert, Rockx en Maas leiden KNHS-Roelofsen Horsetrucks competitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-22 18:44

KNHS
Sport

Afbeelding
Lynne Maas, hier met Uranium W. Foto: Aniek Molenaar Fotografie.


In Deurne werd zondag de tweede competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Renate van Uytert won met In Style (v. Eye Catcher) de Prix St. Georges, in de U25 was Thalia Rockx met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) de beste en in de Grand Prix ging de overwinning naar Lynne Maas met Eastpoint (v. Westpoint).

In de Grand Prix noteerde Lynne Maas met Eastpoint de winnende score van 74,35%, daarachter KNHS Talententeamlid Thalia Rockx met Verdi de La Fazenda (v. Florett As) met 70,94%. De derde combinatie die boven de 70% scoorde, was Geert-Jan Raateland met Gladiator (v. Totilas). Hun proef was goed voor 70,07%. “We hebben echt genoten en kregen van de deelnemers applaus omdat we als jury zo mooi op één lijn zaten”, vertelt Patrick Berends die samen met Pauline van Nispen en Janine van Twist de Grand Prix jureerde. “Lynne reed een hele mooie en harmonieuze proef. Zij stelde Eastpoint echt voor zoals we het graag willen zien. Daar zit zeker nog meer muziek in. Ook Thalia stelde Verdi heel harmonieus voor en reed een mooie en constante proef. Gladiator van Geert-Jan is een heel talentvol paard met gigantisch veel aanleg voor de piaffe en passage. Dat werk kost hem heel weinig moeite en hij gaat echt van de grond af. Voor nu mag Gladiator nog wat meer ontspannen en meer op lengte.”

U25
In de U25 eindigde Thalia Rockx met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) bovenaan met 68,63%. Bo Oudhof en Colt Sollenburg (v. Vivaldi) werden tweede met 67,78% en die score was nipt voldoende om Febe van Zwambagt en Fernandell MS (v. For Compliment) voor te blijven. Zij werden derde met 67,56%. “Thalia reed een constante proef, maar er zaten een paar dingetjes in. Colt Sollenburg van Bo heeft aanleg voor de piaffe en passage maar liet punten liggen in de galop. Dit was een plezierige combinatie om naar de kijken maar Bo rijdt heel erg op safe. Ze zou haar paard er wat scherper aan mogen zetten”, aldus Berends. “Febe en Fernandell moeten ook echt kilometers maken. Het was wel correct maar mag wat fijner afgewerkt. Febe is handig genoeg dus dat gaat zeker lukken.”

Prix St. Georges
In de Prix St. Georges deed de top drie weinig voor elkaar onder. Renate van Uytert en In Style (v. Eye Catcher) wonnen met 70,78%. Dat was net iets meer dan Marieke van der Putten, die met Toskira RS2 (v. Sir Donnerhall) 70,49% bijeen reed. De derde combinatie die 70 plus noteerde was Dinja van Liere met Independent Little Me (v. Uno Don Diego) met 70,25%. “Het was een mooie kopgroep die weinig voor elkaar onder deed”, vertelt Piet Groen, die deze rubriek samen met Monica Drohm en Cindy Heijligers jureerde. “Renate reed een correctie proef maar de pirouettes zouden wat meer over de rug mogen. Toskira van Marieke is niet een paard dat meteen imponeert maar werd zo fijn en vriendelijk voorgesteld. Daar werd ik echt blij van. Independent Little Me van Dinja had wat spanning maar was ook een heel mooi beeld. Aandachtpuntje over het algemeen is dat er nog beter op de letter moet worden gereden. Daar zijn nog punten op te pakken. Maar dit is een kopgroep waar we in Nederland trots op mogen zijn.”

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie, Deurne

Grand Prix:
1. Lynne Maas (Schiedam), Eastpoint (v. Westpoint) 74,35%
2. Thalia Rockx (Roosendaal), Verdi de La Fazenda (v. Florett As) 70,94%
3. Geert-Jan Raateland (’s-Gravenzande), Gladiator (v. Totilas) 70,07%

U25:
1. Thalia Rockx (Roosendaal), Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) 68,63%
2. Bo Oudhof (Nijeberkoop), Colt Sollenburg (v. Vivaldi) 67,78%
3. Febe van Zwambagt (Bergharen), Fernandell MS (v. For Compliment) 67,56%

Prix St. Georges:
1. Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden), In Style (v. Eye Catcher) 70,78%
2. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Toskira RS2 (v. Sir Donnerhall) 70,49%
3. Dinja van Liere (Uden), Independent Little Me (v. Uno don Diego) 70,25%

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een reeks competitiewedstrijden en wordt afgesloten met een finale.

Lees hier meer over deze competitie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, beestenfreak, Duhelo, fransje23, Ginny135, Jespri, Seni, Sizzle en 18 bezoekers