Spetterende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2022

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13754
Geregistreerd: 20-04-16

Spetterende finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-22 18:36

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


Zondag 27 maart was het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het toneel voor de spannende finale van de KNHS-FNRS Springcompetitie. Het werd een prachtige dag met veel ouderwetse gezelligheid en mooie springsport. Door de deelnemers werd er hard gestreden om de titel ‘Best springend manegeruiter van het jaar’ en ‘Best Springend Paardensportcentrum van het jaar’. Onder luid gejuich van de meegereisde toeschouwers en supporters mochten de winnaars in de drie verschillende rubrieken hun prijzen in ontvangst nemen.

De twintig best geplaatste deelnemers van iedere categorie die zich hadden geselecteerd via de halve finale, mochten deelnemen aan deze finale van de KNHS-FNRS Springcompetitie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Er werd gereden in drie klassen: S40, S60 en S80. In de klasse S40 was Aziza van der Ham van Manege de Steenen Kamer overduidelijk de beste op haar paard Dsk’s Harvey. Met een prachtige score van 87,2 liet ze de rest van het deelnemersveld ruim achter zich. In de klasse S60 lagen de uitslagen juist heel dicht bij elkaar en met een nipt verschil ging de overwinning naar Lincy Groen van Manege Klein Oever. Zij reed haar paard Be-One naar een eindscore van 76,0 waardoor zij op de hoogste trede van het erepodium mocht plaatsnemen.

Ook in de klasse S80 waren alle ruiters erg aan elkaar gewaagd en was er een zinderende ontknoping. Ayesha Pons van Stal Groenendaal reed met haar paard Céra een voortreffelijke rit die werd beloond met 81,9 en daarom mag zij zich nu Best springend manegeruiter van het jaar 2022 noemen.

Unieke prijzen
De prijzen die de winnaars deze dag mee naar huis mochten nemen, logen er niet om. Bij een unieke prestatie hoort natuurlijk ook een unieke prijs. De eerste prijs winnaars van alle categorieën krijgen van PSC de Lourenshoeve een springles aangeboden van springtopper Anna-Liza Makkinga. Alle ruiters die tweede en derde zijn geworden mogen bij Stal Sintels gaan genieten van een overheerlijke bosrit.
Daarnaast werd er tijdens de finale ook gestreden om de titel ‘Best springend Paardensportcentrum van het jaar’. Deze titel is overtuigend gewonnen door Stal Groenendaal uit Bunschoten. Als prijs krijgen zij een dag uitslagverwerking op een wedstrijd/proevendag naar keuze aangeboden door Wedstrijdprogramma Camarillo.

Nog meer plezier
Om het feest compleet te maken, was er deze finaledag tussen de springrubrieken door nog een hilarische stokpaardjesrace waarbij de ruiters zelf op hun stokpaarden de hindernissen in het parcours moesten overwinnen. Verder was er ook nog een spandoekenwedstrijd. De deelnemende ruitersportcentra liepen vooraf aan de wedstrijd een ereronde door de rijbaan met alle spandoeken zodat de jury een goede en weloverwogen keuze kon maken uit alle prachtige meegenomen spandoeken. De jury was het meest onder de indruk van het spandoek van Manege Beukers uit Oudkarspel. Zij krijgen als prijs van Stoeterij Sterrehof in Nunspeet binnenkort een rondleiding aangeboden over de internationaal bekende stoeterij waar ondermeer TeamNL-ruiter Marc Houtzager is gevestigd.

De volledige uitslag van de finale in Ermelo wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op http://www.knhs.nl/springcompetitie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amber15, Annika__, CharleyT, Damelza, Fiero6, Independence, Jet, kaatje89, Maaaarije, Misslev, Mjelleke, Nathachou, really_me, supertammy, xBeauuu en 18 bezoekers