Het KNHS Indoor Kampioenschap springen voor paarden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13754
Geregistreerd: 20-04-16

Het KNHS Indoor Kampioenschap springen voor paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-22 09:26

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


Dit weekend zijn de KNHS Indoorkampioenschappen springen voor de paarden combinaties verreden. Op vrijdag stond het B-kampioenschap op het programma, zaterdag volgen de L, M, Z en ZZ. Lees hier alles over het verloop en de kampioenen. Meer lees je ook op Hippiade.nl.

Maikel Schennink lest best in het ZZ
Met een allles of niets rit veroverde Maikel Schennink de laatste titel van de dag, die in het ZZ. Zijn paard Glamour ES gaf alles. De arm van Maikel ging dan ook de lucht in. Zijn blijdschap was enorm.

Uitslag Springen klasse ZZ, Horka Prijs:
1. Maikel Schennink (Zelhem) - Glamour ES, 0/0/29.87 sec.
2. Bert-Jan Zuidema (Zuidwolde) - Juventus (v. Glasgow-w Vh Merelsnest), 0/0/30.62 sec.
3. Lisa Broekert (Staphorst) - I Am Elrite (v. Harley VDL), 0/0/31.21 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Lees hier het verslag.

Gerben Morsink en zesjarige Calida Z kampioen Z-springen
Routinier Gerben Morsink won zonet de titel in het Z-springen met zijn pas zesjarige Cornet Obolensky-dochter Calida Z. Ze waren de snelsten en foutloos in de barrage, waarin elf combinaties streden om de titel.

Uitslag Springen klasse Z, Hartog Prijs:
1. Gerben Morsink (Enschede) - Calida Z (v. Cornet Obolensky), 0/0/30.71 sec.
2. Tom van Schipstal (Sint Hubert) - Hilton S (v. Inshallah De Muze), 0/0/31.81 sec.
3. Sytze van Dellen (Opende) - Ibalia EH (v. Tygo), 0/0/32.03 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Lees hier het volledige verhaal.

'Mijn zus en ik doen het echt samen'
Nog zo’n spannende barrage in de Amaliahal, deze keer om de Agradiprijs, het kampioenschap in de klasse M. Toen Piet van Aarle met zijn competitieve merrie Anyway (Arkansa Z) gereden had leken de kaarten wel geschud. En dat bleek ook zo te zijn.

“Deze merrie wil echt net zo graag winnen als ik, ze is zo snel en zo voorzichtig. Ze denkt fantastisch met me mee”, complimenteert de goedlachse Piet zijn merrie. Hoe graag de zestienjarige ook wil winnen en hoe fanatiek hij reed in de barrage, eenmaal van het paard af zijn het vooral anderen aan wie hij de overwinning toedicht. Niet in de laatste plaats aan zijn zus Geertje. Zijn moeder valt hem bij: “Wij konden gewoon op de tribune zitten en genieten, zij doen alles samen”. Later denkt hij geen tijd te hebben voor paardensport op het hoogste niveau. Hij wil Van Aarle’s Bouwbedrijf, het bedrijf van zijn vader, dan graag overnemen.

De merrie Anyway doorloopt nu voor de 2e keer het 1.20 en heeft veel overzicht. “We hebben de merrie samen met de vorige eigenaar, want ook zij zijn nog steeds helemaal gek van haar.”

De barrage kwam iets stroef op gang, het was de Cristel Kalf die als eerste foutloos reed en de leiding pakte, haar ronde was vlot, maar de tijd van 38.83 bleek te verbeteren. Zeker dus door Piet van Aarle en zijn snelle merrie. De laatste deelnemer Roelof Dolfijn deed nog een goede poging, maar bleef uiteindelijk ruim twee seconden langzamer en werd daarmee reservekampioen. Het brons was voor Jop Keunen uit het Limburgse Linne.

Uitslag Springen klasse M, Agradi Prijs:
1. Piet van Aarle (Heeswijk-Dinther) - Anyway (v. Arkansa Z), 0/0/34.27 sec.
2. Roelof Dolfijn (Buitenpost) - Chelsea (v. Heartbreaker), 0/0/36.37 sec.
3. Jop Keunen (Linne) - J.Sellie (v. Bustique), 0/0/37.47 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Tiende keer eremetaal voor Raymond Redder
De twintitjarige Raymond Redder uit De Wijk is niet bij toeval de winnaar van de indoorkampioenschappen, deze jongen ‘has got what it takes’. Dit is de vierde keer dat de Drentenaar het goud in Ermelo omgehangen krijgt tijdens een kampioenschap. En met het zilver en brons erbij heeft hij totaal al tien keer een medaille gepakt.

Vandaag moest hij het in de barrage opnemen tegen nog 28 deelnemers. "Ik denk niet dat het parcours te makkelijk was, maar wel dat het deelnemersveld erg sterk was, dan kun je dit soort aantallen een keer krijgen, maar dat maakte het voor mij wel lang heel spannend", aldus Raymond Redder. De barrage van Redder, die als achtste de ring in kwam liep gesmeerd en precies volgens plan. "Ik begon meteen fijn bij de eerste hindernis en verder was het een snelle en vloeiende rit, het gevoel was dus goed, maar met nog 21 combinaties te gaan wist ik lang niet of het genoeg was." Uiteindelijk was Redder met 29,4 seconden de enige foutloze die onder de dertig seconden wist te blijven.

Hoewel Raymond dus een echte prijzenpakker is, blijft de sport voor hem een hobby die hij deelt met zijn ouders. “Ik wil graag Logistiek Manager worden”, vertelt hij. Voor hem is het speciaal dat hij vandaag met eigen fokproduct Le Grande (v. Kannan) kampioen wordt. "De weg hier naartoe was niet altijd makkelijk, dit paard is erg scherp en dat komt ons nu goed van pas, we zagen altijd wel aanknopingspunten om verder te gaan, want hij liet vanaf het begin een uitzonderlijke kwaliteit zien."

De jonge ruiter Luc Dimmendaal deed met zijn Diesel nog een serieuze aanval op de tijd van Raymond Redder, hij mag zich reservekampioen noemen. Voor Eva Donkers, die door materieelpech bijna niet op tijd in Ermelo kon zijn, was de ontlading groot toen bleek dat ze het brons won.

Uitslag Springen Klasse L, Pavo Prijs:
1. Raymond Redder (De Wijk) - Le Grande (v. Kannan), 0/0/29.40 sec.
2. Luc Dimmendaal (Putten) - Diesel (v. Kashmir Van Schuttershof), 0/0/31.01 sec.
3. Eva Donkers (Beek en Donk) - Orlando Blue (v. Zirocco Blue VDL), 0/0/31.26 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Michelle Cuppen kampioene klasse B
De kersverse KNHS indoorkampioene in de klasse B is de 19-jarige Michelle Cuppen uit het Limburgse Hegelsom. “Ik kwam hier wel voor 2 nulrondes, maar kampioen, dat had ik echt niet verwacht, hij is ook nog zó jong!”, begint de Limburgse haar verhaal. Ze reed met de vijfjarige Zirocco Blue-nakomeling Mauritius v/d Toarnwerterleane.

Veertien van de 35 deelnemers schopten het tot de barrage. Volgens de kampioene was het een mooi basisparcours, stond het zeker niet te hoog, maar was het door relatief veel voorwaartse afstanden toch selectief. Cuppen reed in de eerste ronde al mooie punten, die ze zelfs kon verbeteren in de barrage door de tips van de gastjury’s Willem Greve en Edwin Hoogenraat toe te passen. “Hij liep soms wat te diep in het basisparcours, daar heb ik dus echt op gelet. Daarnaast reed ik ook wat lijntjes binnendoor in de barrage, gelukkig konden ze dat waarderen”. De gastjury’s hielden het nog even spannend nadat Michelle als laatste deelneemster foutloos had gereden. “We zijn niet zo gewend aan een puntentelling waarbij sommige onderdelen zwaarder wegen, dus het was best even puzzelen voor ons”, lichtte Greve toe. Tot dan toe stond de eerste barragekandidaat Silke Reitsma op de eerste plek met 80 punten. Maar met een totaal van 90 punten maakte Greve en Hoogenraat duidelijk dat er geen enkele twijfel bestond over wie het goud omgehangen moest krijgen.

Zilver was er dus voor Silke Reitsema, die in eerste instantie de barrage uitkwam met een kleine tijdsoverschrijding. Maar al na 2 deelnemers werd de tijd iets ruimer gezet waardoor de Friese amazone lang aan de leiding ging. Vivianne Schiphorst uit het Gelderse Toldijk pakte het brons.

Uitslag klasse B springen paarden om de Horka prijs:
1. Michelle Cuppen (Hegelsom) - Mauritius vd Toarnwerterleane
2. Silke Reitsema (Surhuizum) - Flinstone
3. Vivianne Schiphorst (Toldijk) - Zilone

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Amparo, Bielsje, ChanelR, cissy, Iris94, JameyDL, lianne125, Linde_C, Miiej, Siebel, StonedRomy, stuktrut, Ubermetrics, uiltje001, Westhof en 24 bezoekers