Keuren in Zuid Afrika: Udine fan ‘t Hoogeland Kroon

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14006
Geregistreerd: 20-04-16

Keuren in Zuid Afrika: Udine fan ‘t Hoogeland Kroon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-22 09:54

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


De Horse and Wine show in Zuid Afrika leverde op vrijdag 25 maart een Kroonmerrie op. Udine fan ‘t Hoogeland (Wybren 464 x Harmen 424) werd in haar IBOP door juryleden Sabien Zwaga en Annemieke Elsinga beloond met 77 punten. "Een merrie die voldoende stapt en een snel en goed ondergebracht achterbeen in draf liet zien. In de galop kon ze wat meer souplesse tonen", vertelt Sabien over de achtjarige merrie van Adelprag Stud van Niekie Pienaar. Amazone Chere Burger presenteerde de merrie onder het zadel. Tijdens de keuring aan de hand kreeg Udine een een eerste premie tijdens haar tweede presentatie promotie naar Kroon.

Imposante Durk
De juryleden bekeken nog de hengst Durk fan de Marren Ster AA (Eise 489 x Beart 411) om eventueel in aanmerking te komen voor een dekvergunning. "Een imposante langgelijnde en correct gebouwde hengst met veel beweging", beschrijft Sabien. "Hij heeft een krachtige, ruime stap en een opwaartse draf met veel afdruk en een fraai voorbeengebruik."

Op de website van Phryso is een filmpje van de keuring te zien.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd, cariena1, catootje, DotBot, Duran123, Getty_Maan, GoogleOther, LiannePuthzy, nonnekee, NorwayFjord, Rex_Rolfo, Shettepret en 11 bezoekers