IBOP : Hobke (Markus 491), Imke (Felle 422) en Baukje (Epke 474) Kroon

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14177
Geregistreerd: 20-04-16

IBOP : Hobke (Markus 491), Imke (Felle 422) en Baukje (Epke 474) Kroon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-22 17:54

Phryso.com
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


De IBOP van donderdag 24 maart leverde voor drie merries het Kroon predicaat op : Hobke v.d. Peesterhoeve Kroon AA (Markus 491 x Norbert 444), Imke v.h. Vechtdal Hoeve Kroon AA (Felle 422 x Sape 381) en Baukje T. van Sessing Kroon AA (Epke 474 x Time 398).

Daarnaast waren er twee triple A scores; Farah Diba fan ‘e Grupstal Ster (Eise 489 x Norbert 444) haalde 82,5 punten in de rijproef en Wende van de Zunne Kroon (Alwin 469 x Beart 411) haalde 82 punten in de menproef en verhooogde daarmee haar AA naar AAA predicaat.

Mooi actief beeld bij Hobke
Hobke werd Kroon dankzij een AA-score onder het zadel met Sabine van de Loenhorst. De merrie, gefokt door Jaap Ekhart en in eigendom van mevr. H.B. Huitink-Tempelaar kreeg 79 punten, met een 7,5 voor galop en houding&balans en impuls. ‘Een mooi actief beeld met voldoende techniek en kwaliteit in alle drie de gangen’, aldus aldus Gotien Sipma die vandaag samen met Hergen van Hall het beoordelen op zich nam.

Imke een 8 voor draf, Baukje een 7,5 voor stap
Het tweede Kroonpredicaat was voor de nummer twee van de Friesian Talent Cup 2022: Imke v.h. Vechtdal Hoeve, gereden door Ingeborg Klooster en gefokt door J.G.M. Kloppenburg. De merrie, die nu in eigendom is van Lee-ann Kloppenburg liep naar 78,5 punten met een 8 voor haar draf. Last but not least was er een Kroonpredicaat voor Baukje T. van Sessing, die in een menproef werd voorgesteld door Henk Hammers. De Epke 474 nakomeling, gefokt door de broers Martin en Paul Tanck en in eigendom van H. Lieshout, behaalde 78,5 punten met een 7,5 voor haar stap en impuls. ‘Baukje heeft een mooie houding en veel techniek in de benen. Vooral ook haar ruimte in stap valt op.’

Farah Diba van nature veel balans en schakelend vermogen
Farah Diba, in eigendom van Marit van Ingen Schenau uit Duitsland, legde al eens eerder een IBOP af die goed was voor 78,5 punten, maar deze keer was het de triple A score voor de Eise 489-nakomeling, gereden door Jelmer Ketelaar. ‘Wat een compleet paard met heel veel houding en techniek, wat van nature zichzelf met veel balans draagt en gemakkelijk schakelt in zowel de draf als de galop. De stap is correct en voldoende maar wellicht nog wat minder overtuigend dan de andere gangen.’

Drie keer is scheepsrecht voor Wende
‘Oude bekende’ in het tuig Wende van de Zunne, voorgesteld door Henk Hammers en in eigendom van Rosanne Palermo in de Verenigde Staten, legde al twee keer eerder een IBOP proef af, waarbij ze steeds wat omhoog klom in de punten. Vandaag was het volgens Gotien Sipma dankzij haar ‘veel tritt en techniek in draf en haar bergop en in balans galopperen’ dat de Horses2Fly KFPS Tuigkampioen 2020 haar triple A score mee naar huis mocht nemen na haar menproef.

In totaal verschenen er 21 combinaties in Wargea in de baan. Zes voor een menproef en 15 voor de rijproef. Totaal elf paarden haalden 77 of meer punten.

Klik hier voor alle uitslagen van de IBOP in Wergea op 24 maart 2022

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ClaudeBot, Facebook, K_nolan, Lithya, M_aris, moralian en 9 bezoekers